"Grappig, maar liever bij Aalst blijven"

SATIRISCHE WEBSITE STUURT INWONERS BRIEF OVER ANNEXATIE BIJ DENDERMONDE

Bewoonster Simonne De Wilde met de brief. "Ik ben een echte Gijzegemnaar en dat wil ik blijven."
Copyright : Geert De Rycke Bewoonster Simonne De Wilde met de brief. "Ik ben een echte Gijzegemnaar en dat wil ik blijven."
De inwoners van Gijzegem hebben gisterenochtend even de wenkbrauwen gefronst toen ze een brief kregen met daarin de melding dat Gijzegem voortaan bij Dendermonde hoort. Een grap bleek al snel. Grappenmakers met dienst: de satirische website 'De Klaptand', vergelijkbaar met De Draeckenieren uit Aalst. "Een geslaagde grap, maar we blijven liever bij Aalst."

De bewoners van de Aalsterse deelgemeente hebben gisteren een brief ontvangen waarin stond dat Gijzegem vanaf 1 maart niet langer deel uitmaakt van Aalst, maar wel van Dendermonde. De Gijzegemnaars kregen niet alleen een brief in de bus die de annexatie aankondigde, maar ook de plaatsnaamborden werden voorzien van een sticker 'Dendermonde'. Alle nieuwe inwoners konden bovendien een welkomstpakket afhalen met 20 gratis huisvuilzakken, een twintig beurtenkaart voor het zwembad en kortingsbonnen voor het containerpark. Ook de tekst van het Ros Beiaard en een integratiecursus lag voor hen klaar.


Het leek net echt, maar het bleek een grap te zijn van de satirische website 'De Klaptand. Die is vergelijkbaar met 'De Draeckenieren' uit Aalst en haalt de rivaliteit tussen beide stede aan. Het is niet de eerste keer dat nieuwsberichten van 'De Klaptand' even als echt worden aangenomen.


De bewoners van Gijzegem konden de grap wel smaken. Al staan ze niet te trappelen om ingelijfd te worden bij de Ros Beiaardstad. "Ik ben een echte Gijzegemnaar en dat wil ik blijven", Simonne De Wilde. "Het is niet omdat ze in Dendermonde gratis strooizout uitdelen dat ik bij jullie stad wil horen", lacht ze.


Ook dokter Guy Robbrecht kon zijn lach niet bedwingen toen hij de brief in zijn bus vond. "De patiënten zullen hier zeker over praten", aldus Guy. "Ik was er bijna mee weg. Tot ik zag dat het ondertekend was door Fedasil. Toen ik de naam ingaf op het internet, vond ik iets anders. Toen had ik het door dat er iets niet klopte."


Al zou de annexatie voor Guy toch niet veel verschil meer maken. "Wij verhuizen binnenkort toch naar Hofstade. Ook Martine Mertens en Luc Vereecken konden er smakelijk om lachen. "Al hadden we het niet meteen door", aldus Martine. "Maar het is een geslaagde grap."

Op de verkeersborden werd Aalst vervangen door Dendermonde, waardoor het leek alsof Gijzegem tot de Ros Beiaardstad behoorde.
Copyright : Geert De Rycke Op de verkeersborden werd Aalst vervangen door Dendermonde, waardoor het leek alsof Gijzegem tot de Ros Beiaardstad behoorde.

Telefoontjes

Toch heerste er ook wat ongerustheid. "Vooral oudere mensen stelden zich vragen en belden naar het nummer dat onderaan op de brief stond", vertelt Anne Van de Velde van de Dendermondse communicatiedienst. "Bij de eerste oproep wisten we nog niet goed wat er aan de hand was, maar al snel hadden we door dat het weer een nieuwe streek van 'De Klaptand' was. We konden de vele bellers dan ook vlug geruststellen."

De brief waarin de annexatie bij Dendermonde een feit zou zijn.
Copyright : Geert De Rycke De brief waarin de annexatie bij Dendermonde een feit zou zijn.