Conner Rousseau (SP.A)
Volledig scherm
Conner Rousseau (SP.A) © Photo News

Rousseau: “Tegen vrijdag moet duidelijk zijn wie premier wordt”

Preformateur Conner Rousseau (SP.A) hoopt dat er tegen vrijdag 11 september duidelijkheid is over wie formateur, en dus nadien ook eerste minister wordt van een nieuwe federale regering. Dat zei de SP.A-voorzitter zondagmiddag in het VRT-programma De Zevende Dag. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Waals minister Jean-Luc Crucke hopen alleszins dat Sophie Wilmès ook in de nieuwe Vivaldi-regering premier blijft. 

85 reacties

 • Guido Van Looy

  4 maanden geleden
  De beste aflevering van de Muppetshow ooit
 • Jan Boden

  4 maanden geleden
  Bouchez en Magnette gunnen het mekaar in geen geval, dus het is aan De Croo of Geens. Als ik van de CD&V was zou ik de post niet opeisen maar voor een extra minister gaan.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Er is geen Waalse taalgroep die de Vlaamse domineert. Ook al zitten er wat minder Vlaamse politici in die coalitie. Blijft het feit dat 89 stemmen van de 150 in het federale parlement Nederlandstalig zijn. Franstaligen hebben er dus maar 61. En elke regeringsbeslissing moet uiteindelijk in dat parlement goed gekeurd worden met een meerderheid.
 • freddy cardoen

  4 maanden geleden
  Annie Broekx , ik weet niet waar jij al die tijd gezeten hebt ,maar NVA is wel de enige partij die nooit met het cordon meegedaan heeft . En dat ze niet mee in de Vlaamse regering gegaan zijn en ook niet in de federale komt omdat niemand met VB in zee wou gaan . Dus leg vooral niet de schuld bij NVA .
 • Danny Govaerts

  4 maanden geleden
  Alle verliezende partijen samen. En de partije die winst boekte worden uitgesloten omdat dat zo in de jaren negentig van vorige eeuw is afgesproken met de groene omdat die anders nooit aan de bak zouden komen.
 1. Groenen in opmars in hele land, N-VA verliest pluimen maar blijft nummer 1 in Vlaanderen

  Groenen in opmars in hele land, N-VA verliest pluimen maar blijft nummer 1 in Vlaanderen

  In Vlaanderen blijft de N-VA veruit de grootste partij, ondanks een verlies van 4,4 procent. In Wallonië verliezen PS en MR, maar door het zwaardere verlies van de socialisten benen de liberalen hen bij. In Brussel is MR de nummer één, voor Ecolo, PS en DéFI. N-VA is de grootste Nederlandstalige partij. Dat blijkt uit de peiling van de kiesintenties in opdracht van VRT, De Standaard, RTBF en La Libre.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen