1. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet

  “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet

  De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en drie exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’.
 2. “Met een blok tofoe ga je een vleeseter niet overtuigen, wél met gehakt”: Paul Florizoone legt uit hoe je makkelijk meer veggie kookt

  “Met een blok tofoe ga je een vleeseter niet overtuigen, wél met gehakt”: Paul Florizoone legt uit hoe je makkelijk meer veggie kookt

  Overal wordt opgeroepen om minder vlees te eten, maar wie zijn stuk vlees gewend is op zijn bord weet niet altijd hoe dat precies aan te pakken. “Gewoon doen", is het simpele advies van Paul Florizoone die in 1996 als één van de voorlopers al Greenway oprichtte. “Om vleeseters mee te krijgen, moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het gerecht echt lekker is.” Hoe pak je dat simpel aan? Hij deelt gouden tips en vier exclusieve recepten om makkelijk meer veggie te koken.
 1. 1 weekmenu, 5 gerechten, 23 euro: met deze recepten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman wordt volgende week een smakelijk succes

  1 weekmenu, 5 gerechten, 23 euro: met deze recepten van Piet Huysen­truyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman wordt volgende week een smakelijk succes

  Elke dag een maaltijd op tafel toveren: het is niet altijd even evident. Gelukkig voorzien onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman elke week voldoende inspiratie om niet voor de zoveelste keer met de handen in het haar te zitten. Voor amper 23 euro tover je deze smakelijke gerechten op tafel. Snel klaar, betaalbaar én lekker? Dat klinkt als een succesrecept.
 2. Geen inspiratie om de brooddoos te vullen? Sandra Bekkari deelt tips en 3 recepten voor jong en oud: “Schrap zeker de koolhydraten niét!”
  PREMIUM

  Geen inspiratie om de brooddoos te vullen? Sandra Bekkari deelt tips en 3 recepten voor jong en oud: “Schrap zeker de koolhydra­ten niét!”

  Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.”
 1. Van aardbeientiramisu van Ottolenghi tot mini pavlova’s van Nigella Lawson: 5 verfrissende desserts met zomers fruit

  Van aardbeien­ti­ra­mi­su van Ottolenghi tot mini pavlova’s van Nigella Lawson: 5 verfrissen­de desserts met zomers fruit

  In de zomer hebben we doorgaans minder honger wanneer het warm is, maar een fris dessertje smaakt altijd. Chefs zoals Ottolenghi, Nigella Lawson en Donna Hay zorgen met veel plezier voor inspiratie wanneer je geen zin hebt in een zware chocolademoelleux. Van een zomerse tiramisu met aardbeien tot een tarte tatin met perzik na de barbecue: met deze 5 fruitige desserts scoor je sowieso.
 1. De nationale feestdag vieren we met 5 Belgische klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees”

  De nationale feestdag vieren we met 5 Belgische klassie­kers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees”

  Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België.
 1. Niet op vakantie, wel zin in een vakantiegevoel? Deze 5 visrecepten brengen de mediterrane zon in je bord

  Niet op vakantie, wel zin in een vakantiege­voel? Deze 5 visrecep­ten brengen de mediterra­ne zon in je bord

  Frisse visgerechten passen perfect bij zomerse temperaturen. Een lekker bordje vis doet meteen een vakantiegevoel opwaaien alsof je in Portugal of Spanje op een terras zit. Je kan dat vakantiegevoel thuis ook oproepen door in je keuken te duiken en een van deze vijf visrecepten van foodblogger Elise Van de Poele klaar te stomen. Van pasta met mosselen tot fish-and-chips of een stevige witvis: zo snel kan het vakantie zijn.
 1. Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt”

  Hoe maak je het rauwe visgerecht ceviche even lekker klaar als op restaurant? “Deze soort melk is hét geheime ingrediënt”

  Het uit de Peruaanse keuken afkomstige rauwe visgerecht ‘ceviche’ vond de afgelopen jaren de weg naar zowat elke menukaart in ons land, maar hoe maak je dat zelf even lekker klaar als op restaurant? En wat kan daar zeker niet in ontbreken? De Peruaanse Katinka Lansink deelt haar geheime tips, gevolgd door drie recepten van ceviche-koning Martin Morales, Elise Van de Poele en Sandra Bekkari om de keuken in te duiken.
 2. “Een perfecte smoutebol is krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen”: bekende smoutebollenfamilie Delforge verklapt hoe je de lekkernij zelf maakt

  “Een perfecte smoutebol is krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen”: bekende smoutebol­len­fa­mi­lie Delforge verklapt hoe je de lekkernij zelf maakt

  Als er één lekkernij is die doet denken aan kermis, zijn het wel smoutebollen. De zoete snack is ideaal om tussen de attracties te verorberen. Maar wat als er geen kermis bij jou in de buurt staat? Wij vroegen aan de iconische kermisfamilie Delforge, die met maar liefst 18 kramen op de Sinksenfoor staat, hoe je smoutebollen thuis zelf maakt.
 3. Van een gezonde salade tot heerlijke pizza: deze 5 recepten zet je op tafel voor minder dan 15 euro
  Weekmenu

  Van een gezonde salade tot heerlijke pizza: deze 5 recepten zet je op tafel voor minder dan 15 euro

  Elke week opnieuw tonnen vol inspiratie hebben om een weekmenu op tafel te toveren? Onmogelijk. Zelfs wij op de redactie van HLN Eten strugglen wel eens. Daarom komen deze recepten van foodstyliste Sonja Peeters als geroepen. Gezonde maaltijd om op maandag mee te starten? Check. Comfortfood om vrijdag de week mee af te sluiten? Dubbelcheck. En dat alles voor minder dan 15 euro. Dat kunnen we niet laten liggen. Aan tafel!
 4. Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieniveau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Je bent wat je eet... of drinkt. “Smoothies of juices kunnen je energieni­veau opkrikken" Expert tipt waar je best voor oplet als je ze zelf maakt

  Wegen de laatste loodjes richting de vakantie zwaar en kan je nog wel wat extra energie gebruiken om er te geraken? “Dan zijn smoothies en juices misschien wel handig”, vertelt Anna Santens. “Eén keer een juice drinken, zal geen verschil maken, maar geef het een tijdje een kans en je zal je energieker voelen.” Ze tipt hoe je de meeste voedingsstoffen overhoudt tijdens het blenden, geeft tips voor beginners en deelt 3 recepten mét effect.