Het imposante kunstspeeltuig van De Weldse Bokken werd officieel ingehuldigd.
Volledig scherm
Het imposante kunstspeeltuig van De Weldse Bokken werd officieel ingehuldigd. © Liese Demeulenaere

Weldse Bokken brengen hulde aan 50 jaar kindercarnaval met imposant kunstspeeltuig: “Realisatie van verbondenheid”

RavelsDit voorjaar trok er voor de tweede keer op rij geen carnavalsstoet door de Weeldse straten. Eerst was een zware storm de spelbreker, daarna gooide corona roet in het eten. Net nu het kindercarnaval 50 kaarsjes uitblaast. Om de kinderen van Weelde toch een leuk alternatief te bieden én het bijzonder jubileum in de verf te zetten, bouwden dertien vrijwilligers een bijzonder kunstspeeltuig. De imposante constructie werd zondag 31 oktober onder grote belangstelling officieel onthuld.

  1. KEMPENSE  KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

    Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”