Linda Vermeeren in de pop-upstore.
Volledig scherm
Linda Vermeeren in de pop-upstore. © Peter Vanderveken

Uitbaters Pakhuis en Pothuis op Nederlandse grens openen pop-up in Turnhoutse handelskern: “Belgische klanten kunnen ons nu weer bereiken”

De eigenaars van het Pakhuis en het Pothuis verhuizen hun zaak tijdelijk naar de Renier Sniederstraat in Turnhout. Het cliënteel bestaat voor tachtig procent uit Belgen, maar die geraken er dus niet, omdat de winkel op Nederlands grondgebied ligt. “We moeten iets doen, want niemand weet hoe lang het nog gaat duren”, zegt eigenaar Raf Doms.

 1. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond