Weelde-Statie maakt deel uit van het project 'Veerkrachtige dorpen'
Volledig scherm
Weelde-Statie maakt deel uit van het project 'Veerkrachtige dorpen' © Ton Wiggenraad

Startmoment ‘Veerkrachtig Weelde-Statie’ krijgt vervolg

Weelde-StatieNadat op woensdag 17 november de aftrap werd gegeven van ‘Veerkrachtig Weelde-Statie’ staat op donderdag 9 december een vervolgsessie op het programma. Alle inwoners van de woonkern Weelde-Statie kunnen deelnemen aan de bijeenkomst die deze keer digitaal doorgaat.

 1. Groen Ravels en Vooruit-Groen Arendonk willen dialoog met gemeentebesturen over Nationaal Park Taxandria: “Meer draagvlak creëren voor dit waardevolle project”
  Arendonk/Ravels

  Groen Ravels en Voor­uit-Groen Arendonk willen dialoog met gemeentebe­stu­ren over Nationaal Park Taxandria: “Meer draagvlak creëren voor dit waardevol­le project”

  Natuurgebied Taxandria in Turnhout en Oud-Turnhout is nog steeds in de running voor de titel van Nationaal Park. Oppositiepartijen Vooruit-Groen Arendonk en Groen Ravels pleiten er daarom voor dat hun gemeentebesturen alsnog op de kar springen. “Een uitgesproken kans om nu een dialoog op te starten”, meent Tom Claessen, gemeenteraadslid Vooruit-Groen Arendonk.
 2. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.