Archief: de wagen brandde uit aan de oprit van de woning.
Volledig scherm
Archief: de wagen brandde uit aan de oprit van de woning. © Wouter Demuynck

“Pas maar op dat je niet eindigt als je vermoorde neef”: vader en zoon voor rechter voor belaging en brandstichting bij architect

Geel/Ravels/TurnhoutEen 37-jarige man uit Ravels riskeert een gevangenisstraf van 15 maanden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in november 2019 een auto in brand heeft gestoken langs de Dr. Van de Perrestraat in Geel. Samen met zijn vader zou hij het slachtoffer ook belaagd hebben.

  1. KEMPENSE  KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

    Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”