Directeur Jan Hofkens op de huidige speelplaats van De Kleine Wereld.
Volledig scherm
Directeur Jan Hofkens op de huidige speelplaats van De Kleine Wereld. © ton wiggenraad

Nieuwe school krijgt twee speelplaatsen

RAVELSDe 420 kinderen van De Kleine Wereld in Ravels krijgen een gloednieuwe school. De nieuwbouw krijgt 10 klassen voor kleuters en 12 klassen voor de lagere school. Naast een open speelplaats op de begane grond, komt er ook een overdekte speelplaats op de eerste verdieping. Aan de bouw van de nieuwe school hangt een prijskaartje van 9,3 miljoen euro.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Actie 1.001 bomen groot succes: gezinnen uit zes gemeenten bestellen 4.509 bomen met Lille als beste leerling van de klas
  Lille/Rijkevorsel/Arendonk/Oud-Turnhout/Herselt/Herentals

  Actie 1.001 bomen groot succes: gezinnen uit zes gemeenten bestellen 4.509 bomen met Lille als beste leerling van de klas

  De eerste editie van de campagne ‘1.001 bomen’ van intercommunale IOK is een gigantisch succes geworden. In de zes gemeenten Lille, Arendonk, Oud-Turnhout, Herselt, Herentals en Rijkevorsel die aan de eerste editie deelnamen, werden maar liefst 4.507 gratis bomen besteld. De beste leerling van de klas was de gemeente Lille met 1.009 bomen ofwel 15 procent van het aantal gezinnen. “Blij verrast met dit succes. Hopelijk kunnen we dit ooit nog eens herhalen”, zegt schepen van Duurzaamheid Luc De Backer (Groen).
 1. Vrijwilligers verkopen vlaggetjes om picknickbanken voor De Reuzetuin te kopen
  Arendonk

  Vrijwilli­gers verkopen vlaggetjes om picknick­ban­ken voor De Reuzetuin te kopen

  Sinds vorig jaar willen de enthousiaste vrijwilligers van De Reuzetuin een thuis bouwen voor ouderen met beperking. Het pand hebben ze al, maar ze hebben nog een lange weg te gaan om de serviceflats te realiseren. In normale omstandigheden zouden ze allerlei evenementen organiseren om geld in te zamelen, maar dat is nu niet mogelijk. De vrijwilligers zijn dan maar achter hun naaimachines gekropen en verkopen nu zelfgemaakte vlaggetjes om hun project te financieren.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas