De politie viel de woning aan Aarledijk binnen in mei 2018
Volledig scherm
De politie viel de woning aan Aarledijk binnen in mei 2018 © Ton Wiggenraad

Man (72) vormt sociale woning om tot illegaal bordeel: 1 jaar cel en 28.000 euro boete

PoppelEen 72-jarige man uit Poppel (Ravels) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar en een boete van 28.000 euro. Hij stelde zijn eigen sociale woning aan De Wilders én die van zijn neef aan Aarledijk ter beschikking voor illegale prostitutie. Zeven jonge vrouwen en transgender personen boden er hun diensten aan.

 1. Paterspand moet bruisend stadsdeel worden: kantoren, coworkingspace, woongelegenheden en restaurant op voormalig kloosterdomein
  Turnhout

  Paterspand moet bruisend stadsdeel worden: kantoren, coworkings­pa­ce, woongele­gen­he­den en restaurant op voormalig kloosterdo­mein

  Het Paterspand in Turnhout zal de komende jaren een grondige metamorfose ondergaan. Twee jaar geleden namen Imoya en InterOffices de site over. De centrale inkomhal is al omgetoverd tot een indrukwekkende coworkingspace en de kantoren op het gelijkvloers zijn volledig vernieuwd. In de vroegere kerk komt een culinair restaurant en de huidige parking maakt plaats voor een ondergrondse parking, een tachtigtal appartementen én een nieuw aangelegde tuin. “Dit moet een bruisend stadsdeel worden waar wonen, werken en ontspanning hand in hand gaan”, zegt CEO Dirk Paelinck.
 2. Turnhoutenaar schakelt moeder èn minderjarige zus in voor jarenlange drugshandel
  Turnhout

  Turnhoute­naar schakelt moeder èn minderjari­ge zus in voor jarenlange drugshan­del

  Een volledig Turnhouts gezin moest zich vrijdag voor de rechtbank verantwoorden voor drugshandel. Spilfiguur was Hamza K. (27). Jarenlang verkocht hij aan huis niet alleen cannabis, maar ook cocaïne en xtc. Wanneer hij niet thuis was, schakelde hij zijn (minderjarige) zus, broer en moeder in om de drugs aan klanten te leveren. “Ze leven allemaal van een uitkering, maar verrijkten zich wel met de handel in drugs”, zegt aanklager Catherine Dederen.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.