De laptops werden overhandigd aan de kinderen
Volledig scherm
De laptops werden overhandigd aan de kinderen © Gemeente Ravels

Kinderen van 5de en 6de leerjaar kunnen aan de slag met hun gratis laptop

RavelsAlle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de basisscholen in Ravels hebben de laptop ontvangen die hen door de gemeente beloofd was. Het gemeentebestuur wil de kinderen zo van kindsaf mee hebben in de digitale ontwikkeling.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.
 1. Baarle bant doorgaand vrachtverkeer vanaf 7 oktober (maar landbouwvoertuigen nog wel toegelaten)
  PREMIUM
  Baarle-Hertog/Zondereigen/Merksplas/Weelde

  Baarle bant doorgaand vrachtver­keer vanaf 7 oktober (maar landbouw­voer­tui­gen nog wel toegelaten)

  Vanaf 7 oktober mogen vrachtwagens boven 3,5 ton niet langer door het centrum van Baarle-Hertog of deelgemeente Zondereigen rijden. Bestuurders riskeren een boete wanneer ze betrapt worden. “De randweg heeft de situatie wel verbeterd, maar toch bleven er nog altijd veel vrachtwagens door Baarle rijden”, zegt schepen Philip Loots (N-VA).