De lentedrink in Den Boomgaard in Ranst.
Volledig scherm
De lentedrink in Den Boomgaard in Ranst. © rv

Nieuwjaarsreceptie wordt lentedrink: “Alle Ranstenaren zijn welkom op 3 april”

RanstOmdat de traditionele nieuwjaarsreceptie dit jaar niet kon doorgaan, organiseert de gemeente Ranst een lente-editie op zondag 3 april.

 1. KOERSGEKKE KEMPEN. Wielerfanaten smeden unieke band met Italiaanse wielerlegende Stefano Zanini: “Die twee Herenthoutse kerels zitten diep in mijn hart”
  PREMIUM

  KOERSGEKKE KEMPEN. Wielerfana­ten smeden unieke band met Italiaanse wielerle­gen­de Stefano Zanini: “Die twee Herenthout­se kerels zitten diep in mijn hart”

  De Ronde van Vlaanderen komt nu écht dichtbij, komende zondag is ook voor Kempenaren een hoogdag. We zochten uit wat de koers in onze regio betekent. Vandaag leest u meer over Toon Gijbels en Bram Vandenschoor, twee Herenthoutse wielerfanaten die koersteam Astana tot in Italië volgen om een handje toe te steken. “Grote baas Aleksandr Vinokourov die ons persoonlijk kwam bedanken, dat was wel knap!” Waar dat exact gebeurde, hoe die band met Stefano Zanini groeide en nog veel meer leuke weetjes bundelden we hieronder samen. Koers, zoals de koers hoort te zijn: Pure passie!
  Herentals
 2. 2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio
  PREMIUM

  2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio

  Het beeld dat dak- en thuisloosheid iets is van de grootsteden, mag defintief naar het rijk der fabelen. Uit tellingen van eind oktober door onderzoekers van LUCAS KU Leuven en CIRTES UCLouvain blijkt dat het overal voorkomt, ook in de regio Boom-Mechelen-Lier. Daar werden liefst 997 dak- en thuislozen geteld. Vergeet het cliché van de man met de lange baard, onder hen opvallend veel kinderen en jongeren.
  Ranst
 3. KOERSGEKKE KEMPEN. Het kleinste wielerkroegje van België: “In ’t Cristalleke hang je met Evenepoel aan de toog terwijl van Aert toekijkt”
  PREMIUM

  KOERSGEKKE KEMPEN. Het kleinste wieler­kroeg­je van België: “In ’t Cristalle­ke hang je met Evenepoel aan de toog terwijl van Aert toekijkt”

  Zondag is het tijd voor de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen: De Ronde. Ook Kempenaren zijn zot van de koers, en dus zochten we uit wat de koers in onze regio betekent. Vandaag zetten we ons op een barkruk in een piepklein wielercafé: ‘t Cristalleke. “Met authentieke toog, koerskrukken en -stoelen en een waaier aan wielerattributen bouwden we de garage achter Café Welkom om tot koerskroegske.” Snuif de unieke wielersfeer in ‘t Cristalleke samen met ons op.
  Herentals