Murphy Munro baseerde zich voor het nummer op z'n ervaringen als leraar zedenleer.
Volledig scherm
Murphy Munro baseerde zich voor het nummer op z'n ervaringen als leraar zedenleer. © Klaas De Scheirder

Murphy Munro zingt over huiselijk geweld

BROECHEMOver een week is het Internationale Dag tegen Huiselijk Geweld en dat wil singer-songwriter Murphy Munro uit Broechem niet zomaar laten voorbij gaan. Munro (die in het echte leven Nick Martinet heet) gaat op YouTube een lied lanceren omtrent dat heikele thema. "In het dagelijkse leven ben ik leerkracht zedenleer en zo kom ik regelmatig met die problematiek in contact."

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
  ANTWERPEN

  Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

  Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.