De Poëzieweek loopt van 27 januari tot en met 2 februari 2022.
Volledig scherm
De Poëzieweek loopt van 27 januari tot en met 2 februari 2022. © Poëzieweek 2022

Gedichtenwandeling door Broechem tijdens Poëzieweek

BroechemNaar aanleiding van de Poëzieweek, die loopt van donderdag 27 januari tot woensdag 2 februari, organiseert de gemeente Ranst een gedichtenwandeling door deelgemeente Broechem. De cultuurdienst is daarvoor nog op zoek naar bewoners die een raam aan hun voorgevel op het gelijkvloers willen opfleuren met een gedicht.

 1. Muziekproducer Stijn Claes (26) brengt nieuw eigen nummer ‘Mezelf zijn’: “Nu wil ik met mijn muziek iets betekenen”

  Muziekpro­du­cer Stijn Claes (26) brengt nieuw eigen nummer ‘Mezelf zijn’: “Nu wil ik met mijn muziek iets betekenen”

  Muziekproducer Stijn Claes (26) uit Lier werkt met verschillende artiesten en produceert vooral voor anderen. Met zijn eigen project behaalde hij in december 2022 250.000 streams op Spotify. Eerst maakte hij vooral vrolijke muziek met positieve boodschappen. Nu wil hij de diepere toer op en muziek brengen die echt iets betekent. ‘Mezelf zijn’ is zijn nieuwste single en de titel spreekt voor zich: “Ik ben dieper gaan graven binnen mezelf en van daaruit is dit nummer ontstaan.”
  Lier
 2. Antwerpse gemeenteraad verwerpt motie van Groen over ‘woke-rel’ Arenberg: “Stadsbestuur heeft alwéér verbindend project gepolitiseerd”

  Antwerpse gemeente­raad verwerpt motie van Groen over ‘wo­ke-rel’ Arenberg: “Stadsbe­stuur heeft alwéér verbindend project gepoliti­seerd”

  De ‘woke-rel’ rond de foto’s en schilderijen in de Arenbergschouwburg leverde in de gemeenteraad veel verbaal vuurwerk op. PVDA zag er een geprogrammeerd verkiezingsdebat van N-VA in. Een motie van Groen die opriep om de hedendaagse foto’s van Mous Lamrabat terug te hangen, werd verworpen. Ook Vooruit stemde tegen, hoewel gemeenteraadslid Tatjana Scheck zich nog eens uitsprak tegen de ingreep van N-VA-schepen Nabilla Ait Daoud.
  Antwerpen