De spitsstrook op de E313 tussen Antwerpen en Ranst
Volledig scherm
De spitsstrook op de E313 tussen Antwerpen en Ranst © BELGA/Kristof Van Accom

Druk op spitsstroken E19 en E313 in 2020 minder groot: “Ongetwijfeld ligt het vele telewerken aan de basis”

Antwerpen/Wommelgem/Ranst/Schoten/Brasschaat/Brecht/ZoerselDe spitsstroken op de E19 en de E313 zijn in 2020 zijn minder vaak op extra tijdstippen geopend moeten worden. Dat blijkt uit de parlementaire vragen van de Zoerselse politica Katrien Schryvers (CD&V) aan Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). 

 1. IJzeren haken op trappen en boorden aan Scheldekaaien moeten skaters ontmoedigen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”
  ANTWERPEN

  IJzeren haken op trappen en boorden aan Schelde­kaai­en moeten skaters ontmoedi­gen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”

  Wie gaat kuieren of sporten langs de Scheldekaaien tussen het historisch centrum en ’t Zuid, kan niet naast de vele skaters zien op de trappen ter hoogte van Sint-Andries. Vanaf april is dat gedaan, het stadsbestuur gaat ijzeren haken op de trappen en boorden plaatsen zodat skaters niet meer over de rand kunnen glijden. Dit om mogelijke schade te voorkomen. “Heel jammer dit.”
 2. 28-jarige chauffeur met voorlopig rijbewijs komt zich melden na vluchtmisdrijf
  ANTWERPEN

  28-jarige chauffeur met voorlopig rijbewijs komt zich melden na vluchtmis­drijf

  Er werd zaterdagnamiddag een verkeersongeval gemeld in de Carnotstraat. Ter plaatste trof de politie een bromfietser aan die een aantal verwondingen had opgelopen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Een tegenpartij werd niet aangetroffen. Een getuige kon de politie een beschrijving van het gevluchte voertuig geven én de nummerplaat. Volgens een andere getuige was er kort iemand uitgestapt na de aanrijding, zou deze gelachen hebben met het slachtoffer en daarna aan hoge snelheid zijn doorgereden.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo