Op dit traject passeert zelden of nooit een bus waardoor verschillende leerlingen vaak te laat op school zijn of er helemaal niet geraken. vlnr: Lander Broeder, Pablo Loredo Diaz, Maite Loredo Diaz, Cynthia Vangestel, Mira Loredo Diaz, Julie Broekcx, Leen De Wachter.
Volledig scherm
Op dit traject passeert zelden of nooit een bus waardoor verschillende leerlingen vaak te laat op school zijn of er helemaal niet geraken. vlnr: Lander Broeder, Pablo Loredo Diaz, Maite Loredo Diaz, Cynthia Vangestel, Mira Loredo Diaz, Julie Broekcx, Leen De Wachter. © Benoit De Freine

Bus daagt weer niet op: Lander (16) verplicht om twee uur naar school te wandelen

Bussen van De Lijn die véél te laat of gewoon niet komen opdagen: ook in Oelegem kennen ze het probleem maar al te goed. Voor inwoonster Leen De Wachter is de maat zelfs vol: haar dochter moet elke dag om half 6 opstaan om op tijd op school te geraken, en haar zoon moest dinsdag nog twee uur naar school stappen omdat zijn bus opnieuw afgeschaft was. “En dat terwijl ik jaarlijks een abonnement van meer dan 200 euro betaal!”, zegt Leen. 

244 reacties

 • kris bluekens

  2 jaar geleden
  Ik nam vroeger de fiets, kan de jeugd dat tegenwoordig niet meer .acties voeren in Brussel wel , maar zelf een steentje willen bijdragen lukt blijkbaar niet??
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Heb ik vorige week ook gedaan . Ik moest zeker op tijd zijn voor een afspraak dus 7,7 KM gestapt en een kwartier voor de bus op mijn bestemming gekomen. Haal de bezem door de vakbondsvertegenwoordiging en bij de directie.
 • Tom Miller

  2 jaar geleden
  Mensen zien alleen maar problemen en nooit geen oplossingen. Verhuizen is de boodschap als het openbaar vervoersplan van je buurt je niet aanstaat.
 • WILFRIED DE WILDE

  2 jaar geleden
  Als ze hier nù al allemaal te lui zijn om te fietsen zullen ze dat later waarschijnlijk ook wel zijn om te werken. En moesten de bussen nu eens op tijd komen dan zou er ook minder afval van hun snoep te vinden zijn.
 • Salah Ryan

  2 jaar geleden
  Geloof mij ik ben zelf chauffeur bij de lijn,momenteel doet de directie er alles aan om de chauffeurs het zo moeilijk te maken dat zij zelfs niet meer aan de slag willen blijven!! Puur wanbeleid en niemand die het wil geloven!!
 1. Europees kampioen BBQ opent twee nieuwe horecazaken in Herentals: “Schrik niet wanneer een tafel vol visbokalen of vol bakken prei vanachter het gordijn verschijnt”
  PREMIUM
  Herentals

  Europees kampioen BBQ opent twee nieuwe horecaza­ken in Herentals: “Schrik niet wanneer een tafel vol visbokalen of vol bakken prei vanachter het gordijn verschijnt”

  Aan de oever van de Kleine Nete, vlakbij het stadscentrum van Herentals, zwiert Olenaar Jelle Ver Berne dit weekend de (terras)deuren van één van zijn - u leest het goed - twee (!) nieuwe horecazaken open. In het Koetshuis van het nabijgelegen Kasteel Le Paige opent de ondernemer zaterdag ‘Bistro Le Paige’. Vanaf het kan en mag opent hij naast de bistro zijn paradepaardje: Restaurant Tafereel. De tafel van 16 meter zal hier tijdens een zesgangenmenu regelmatig verdwijnen achter een mysterieus gordijn. Rarara...
 2. Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”
  ANTWERPEN

  Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”

  Maar liefst 534 van de 2.700 horecazaken in Antwerpen hebben een terrasuitbreiding gevraagd én gekregen voor de grote heropening van morgen. Schepen voor lokale economie Koen Kennis (N-VA) blikt vanop terras vooruit. “We hopen dat iedereen massaal afzakt naar de terrassen en zich gedraagt, maak het de horecabazen alsjeblief niet nóg moeilijker.”
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den