John van den Brom werd door de staf van Genk verrast met taart.
Volledig scherm
John van den Brom werd door de staf van Genk verrast met taart. © Photo News

Van den Brom maakt meteen kennis met Genkse traditie: appeltaart na winst in Limburgse derby

Racing GenkJess Thorup is vorige week dan wel plots vertrokken, Racing Genk staat weer waar het hoort te staan. De ploeg uit de mijnstad won de Limburgse derby van STVV en heeft met John van den Brom een oude bekende als nieuwe coach. 

2 reacties

 • Frans Peeters

  9 maanden geleden
  En nog een Nederlandse trainer erbij, waar is de tijd van Ritsen en schoefs mannen die in de koolmijn werkte 
 • alfons moons

  9 maanden geleden
  Limburgse vlaai is het enige dat nog Limburgs/Belgisch is aan héél Genk ! Limburg allein ! Trouwens idem dito voor STVV !
 1. Ook volksfeest in Genk: honderden supporters wachten spelersbus op en vieren met Bengaals vuur
  Play
  Racing Genk
  5

  Ook volksfeest in Genk: honderden supporters wachten spelersbus op en vieren met Bengaals vuur

  Niet alleen in Brugge, maar ook in Genk voltrok zich gisteren een waar volksfeest. Enkele honderden uitzinnige supporters wachtten de spelersbus op aan de Luminus Arena om het knalseizoen van hun ploeg te vieren - Genk won de beker en werd tweede na sterke play-offs. Bij aankomst deelden enkele spelers van Racing Genk en ook coach John van den Brom in het feestgedruis vanop een balkon. Er werd gezongen en Bengaals vuur afgestoken, van mondmaskers en afstand was ook hier geen sprake.
 2. INTERVIEW. Peter Croonen verkiest bekerwinst boven CL-vetpotten: “Het zijn trofeeën die het succes van een club bepalen”
  Play
  Racing Genk
  7

  INTERVIEW. Peter Croonen verkiest bekerwinst boven CL-vetpotten: “Het zijn trofeeën die het succes van een club bepalen”

  Zondag is het D-day voor Racing Genk en Peter Croonen. De Genkse voorzitter kan met de Beker het laatste gaatje op zijn palmares opvullen. En daar hecht Croonen veel belang aan. Meer dan aan prijzengeld en andere vetpotten. “Ik kies de Beker boven CL-kwalificatie. Prijzen zijn het allerbelangrijkste in voetbal.” Croonen had het daarnaast ook over hete hangijzers als de BeNeLiga en de Super League.