Minister van sport Ben Weyts grijpt meteen in nadat Genkse fans gisteren hun boekje te buiten gingen.
Volledig scherm
Minister van sport Ben Weyts grijpt meteen in nadat Genkse fans gisteren hun boekje te buiten gingen. © Belga/PN

Minister van sport Ben Weyts halveert capaciteit Luminus Arena: “Clubs die hun gat verbranden, moeten op de blaren zitten”

Racing GenkSlechte punten voor Racing Genk. Minister Weyts halveert de al zeer beperkte capaciteit van de Luminus Arena voor één match. Die straf komt er nadat een deel van de fans zondag alle coronamaatregelen aan hun laars lapte. De club, de Pro League en de politiek veroordelen hun gedrag.

 1. Vercauteren stelt reis naar Rusland uit om verder te onderhandelen met Genk
  Racing Genk

  Vercaute­ren stelt reis naar Rusland uit om verder te onderhande­len met Genk

  Normaal gezien stapte Frank Vercauteren vandaag op het vliegtuig richting Rusland. Op weg naar vrouw en kind die hij al sinds januari niet meer heeft gezien. Maar Vercauteren heeft zijn trip nu met minstens een week uitgesteld. De ex-coach van Anderlecht staat hoog op het verlanglijstje van Racing Genk en kan op deze manier de komende dagen verder onderhandelen. Als Vercauteren voor Genk kiest, dan komt hij opnieuw bij de club waarmee hij in 2011 al eens landskampioen werd.
 2. RACING GENK. Gelijkenissen met voorganger Clement zijn treffend: wordt Genk opnieuw een ‘Wolfpack’?
  PREMIUM
  Racing Genk

  RACING GENK. Gelijkenis­sen met voorganger Clement zijn treffend: wordt Genk opnieuw een ‘Wolfpack’?

  Patrick Lefevere mag dan wel in de bestuursraad van Anderlecht zetelen, voor de ‘Wolfpack’ van het voetbal moet je in Genk zijn. Hannes Wolf begint aan zijn eerste volledige seizoen als trainer van Racing Genk. De gelijkenissen met zijn voorganger zijn treffend. Ook die moest in zijn eerste halfjaar na zijn aanstelling vooral puinruimen. Philippe Clement schepte orde in de chaos, net zoals Hannes Wolf dat deed. Zet de verhaallijn zich verder? Dan staat Wolf volgend jaar in mei met een micro in zijn hand op het stadsplein in Genk. Oordopjes zullen deze keer wel voorhanden zijn, toch? Zo’n vaart loopt het wellicht niet.