INTERVIEW. Peter Croonen verkiest bekerwinst boven CL-vetpotten: “Het zijn trofeeën die het succes van een club bepalen”

Racing GenkZondag is het D-day voor Racing Genk en Peter Croonen. De Genkse voorzitter kan met de Beker het laatste gaatje op zijn palmares opvullen. En daar hecht Croonen veel belang aan. Meer dan aan prijzengeld en andere vetpotten. “Ik kies de Beker boven CL-kwalificatie. Prijzen zijn het allerbelangrijkste in voetbal.” Croonen had het daarnaast ook over hete hangijzers als de BeNeLiga en de Super League.

6 reacties

 • Lodewijk Godefroot

  1 jaar geleden
  Wat stelt dat nu voor een Belgisch bekertje ?? Doekje voor het bloeden. Titels, champions league... dat zijn echte prijzen !!
 • Pol Dhaenens

  1 jaar geleden
  Vorig seizoen heeft Brugge de titel gekocht Rik Cappelle. In bijna alle landen is de competitie na de eerste coronagolf afgewerkt behalve hier. Alles zou nog mogelijk geweest zijn in de playoffs.
 • Rik Cappelle

  1 jaar geleden
  Natuurlijk kiest hij voor de beker. Wat het geld aangaat zal hij dan na het seizoen terug wel weer net zoals verleden jaar om geld eisen van Club Brugge.
 • Ilse Verlinden

  1 jaar geleden
  Ik vind 2 en zelfs 3de worden in competitie een grotere verdienste dan de beker winnen, zeker dit jaar nu er heel weinig matchen waren voor de eersteklassers.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Eerst die beker pakken en dan gaan voor de vetpotten, minstens zo belangrijk en zo nog belangrijker wil men de kloof met Brugge niet groter zien worden.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Pierre Denier neemt na 48 jaar (!) afscheid van ‘zijn’ Racing Genk: “De Bruyne is de beste waarmee ik gewerkt hebt, Nilis de beste waarmee ik gespeeld heb”
  PREMIUM
  JUPILER PRO LEAGUE
  7

  Pierre Denier neemt na 48 jaar (!) afscheid van ‘zijn’ Racing Genk: “De Bruyne is de beste waarmee ik gewerkt hebt, Nilis de beste waarmee ik gespeeld heb”

  48 jaar in dienst voor stamnummer 322, laat dat even bezinken. Bijna een halve eeuw gaf Pierre Denier (65) hart en ziel aan eerst Winterslag en nadien Racing Genk. Een clubicoon die naam waardig. Morgen speelt KRC Genk z’n galamatch tegen AEK Athene en krijgt ‘Pierke’ het afscheid dat hij verdient. Tijd voor een terugblik op een halve eeuw ‘Mijn. Club.’ “Ik, klein manneke van Molenbeersel als scout in Bernabeu. ‘Schade beperken’, schreef ik op.”