INTERVIEW. Peter Croonen verkiest bekerwinst boven CL-vetpotten: “Het zijn trofeeën die het succes van een club bepalen”

Racing GenkZondag is het D-day voor Racing Genk en Peter Croonen. De Genkse voorzitter kan met de Beker het laatste gaatje op zijn palmares opvullen. En daar hecht Croonen veel belang aan. Meer dan aan prijzengeld en andere vetpotten. “Ik kies de Beker boven CL-kwalificatie. Prijzen zijn het allerbelangrijkste in voetbal.” Croonen had het daarnaast ook over hete hangijzers als de BeNeLiga en de Super League.

6 reacties

 • Lodewijk Godefroot

  3 maanden geleden
  Wat stelt dat nu voor een Belgisch bekertje ?? Doekje voor het bloeden. Titels, champions league... dat zijn echte prijzen !!
 • Pol Dhaenens

  3 maanden geleden
  Vorig seizoen heeft Brugge de titel gekocht Rik Cappelle. In bijna alle landen is de competitie na de eerste coronagolf afgewerkt behalve hier. Alles zou nog mogelijk geweest zijn in de playoffs.
 • Rik Cappelle

  3 maanden geleden
  Natuurlijk kiest hij voor de beker. Wat het geld aangaat zal hij dan na het seizoen terug wel weer net zoals verleden jaar om geld eisen van Club Brugge.
 • Ilse Verlinden

  3 maanden geleden
  Ik vind 2 en zelfs 3de worden in competitie een grotere verdienste dan de beker winnen, zeker dit jaar nu er heel weinig matchen waren voor de eersteklassers.
 • raymond van der craen

  3 maanden geleden
  Eerst die beker pakken en dan gaan voor de vetpotten, minstens zo belangrijk en zo nog belangrijker wil men de kloof met Brugge niet groter zien worden.