Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Dimitri de Condé bedankte voor een job in La Liga: “Diego Costa werd hier aangeboden. Dat bekijken we niet eens”

Racing GenkHet vertrek van zes basisspelers stelde Dimitri de Condé, Head of Football van RC Genk, voor een uitdaging. Een terugblik op de voorbije mercato. Over waarom hij bedankte voor Athletic Bilbao, de reden achter het vertrek van Théo Bongonda en de situatie van Paul Onuachu. “Andere clubs krijgen lof als een Gouden Schoen aan boord blijft, wij zouden ons ervoor moeten verantwoorden.”

3 reacties

 • Jordy Rosson

  3 maanden geleden
  Enkel de Uefa/fifa kan hier iets tegen doen. Bv -21 jarigen weg kopen bij een ploeg zou een minimum bedrag kunnen kosten.
 • Evan De Jongh

  3 maanden geleden
  Ik vrees dat het voor alle Belgische clubs steeds moeilijker gaat worden om.jeugd te houden. Als ze het goed doen komt een buitenlandse ploeg hun hoofd of dar van hun ouders zot maken met euro biljetten. Hoera zijn restricties qua leeftijd voor prof contract die in buitenland niet zijn´
 • Mieke Ponet

  3 maanden geleden
  Het systeem dat Racing gebruikt van inkopen en gekoppeld aan een goede jeugd opleiding om dan met een veelvoud te verkopen is eigen aan de VZW van Genk en Racing vaart daar goed bij. De andere kant van de medaille is dat het Europees nooit ver zal geraken en als het een slecht jaar doormaakt zoals verleden jaar haken een aantal duizend supporters af. Op deze manier zal Genk wel nooit geld problemen hebben.