De drie tieners in doel bij Genk: Vic Chambaere, Maarten Vandevoordt en Tobe Leysen.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie tieners in doel bij Genk: Vic Chambaere, Maarten Vandevoordt en Tobe Leysen. © Instagram, Photo News

Genk doet het voortaan met drie tieners in doel, ex-keeper Köteles ziet geen probleem: “Wow-gevoel groter bij Vandevoordt dan bij Courtois”

Racing GenkEn of ze de kaart van de jeugd trekken bij RC Genk. Na het vertrek van Danny Vukovic gaat Genk verder met drie tieners in doel. Vandevoordt (19), Leysen (19) en Chambaere (18). Uniek in Europa. “Ze zijn niet gek in Genk, ze doen dit omdat ze het volste vertrouwen hebben in hun jonge keepers”, zegt ex-Genkdoelman László Köteles.

2 reacties

 • Luc Sockeel

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat we Vic eens tussen de palen zien bij de grote jongens. Zou dit verdienen
 • ROGER DEPREZ

  2 jaar geleden
  Als het zo verder gaat is in elke A1 ploeg een keeper die door Racing trainer Martens is opgeleid, althans toch veel.
 1. DE DUBBEL. Genk-tandem Bryan Heynen en Luca Oyen: “Er zijn momenten geweest dat ik een selectie voor de Rode Duivels verdiende”
  PREMIUM
  Racing Genk
  1

  DE DUBBEL. Gen­k-tan­dem Bryan Heynen en Luca Oyen: “Er zijn momenten geweest dat ik een selectie voor de Rode Duivels verdiende”

  Vorig jaar rond deze tijd werd bij Racing Genk nog over de landstitel gesproken. Het liep allemaal anders en na een seizoen om snel te vergeten waait bij de Limburgers een nieuwe wind. Wij gingen voor een nieuwe reeks met dagelijks een dubbelinterview langs bij aanvoerder Bryan Heynen (25) en toptalent Luca Oyen (19), de twee exponenten van de Genkse jeugdopleiding. “Er zijn momenten geweest dat ik een selectie voor de Rode Duivels verdiende.”