BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Genk-CEO Gerits na klacht sneeuwmatch: “Slechte verliezers? Er zijn reglementen...”

Racing GenkRacing Genk heeft een klacht ingediend bij de KBVB na de sneeuwmatch op Moeskroen zaterdagavond (2-0). CEO Erik Gerits geeft duiding: “Dit was toevalsvoetbal en dat kunnen we niet accepteren.”

32 reacties

 • Toon Schouteden

  3 maanden geleden
  Aan alle criticasters: het reglement is "het voetbalveld moet sneeuwvrij zijn, met of zonder verwarming". Als 'n besneeuwd veld nu wel ineens geen obstakel is, dan moesten alle velden onverwarmd zijn op deze speeldag: Beerschot was dus té voorbeeldig om een biljartlaken te presenteren aan Club Brugge.
 • Emanuel de Landheer

  3 maanden geleden
  Grote zeveraar! En grote slechte verliezer!
 • Georg Lange

  3 maanden geleden
  Voetbal is een wintersport. Inderdaad. Maar als men professioneel voetbal wil en men bepaalde afspraken maakt aangaande bespeelbaarheid van velden dat moet men er ook zorg voor dragen dat dit dan ook zo is. Als ik dan zie dat in Moeskroen er 3 of 4 verschillende omstandigheden op het veld zijn dan denk ik dat voetbal hier niet de prioriteit was.
 • Rudi Bollaerts

  3 maanden geleden
  Als men verliest is het door de sneeuw ,benieuwd of je dezelfde reactie had moest Genk gewonnen hebben ,trouwens de staat van het veld was voor beide ploegen dezelfde .
 • Gustaaf Van Zolder

  3 maanden geleden
  Het afdekdoek, dat ook goedgekeurd is ipv veldverwarming, noodzakelijk om t veld te weren van vries en sneeuw vooraf weghalen omdat het anders ondergesneeuwd geraakt en niet van t veld geraakt!? Hoe lachwekkend is dat?? En dat meent zich dan profclub te noemen. Herspelen ofwel ook Moeskroen de 3pt afnemen!
 1. REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatismen” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”
  Play
  Jupiler Pro League
  9

  REACTIES. Clement: “Je ziet steeds meer de automatis­men” - Van den Brom: “Deze nederlaag was onnodig”

  Club-coach Philippe Clement was vooral tevreden over de mentaliteit en de kwaliteit die zijn ploeg aan de dag legde. “ Als je die twee combineert, heb je veel kans om te winnen. We begonnen fantastisch, met hoge pressing, dominantie en kansen en dan kom je ook op een goeie manier op voorsprong. Dan vind ik dat we tien, vijftien minuten te veel op safe spelen, te weinig vooruit denken en dan krijg je uit het niks twee goals binnen. Wat dan superbelangrijk is, is de reactie achteraf en daar ben ik nog het meest van alles blij om. Niemand liet het hoofd hangen, geen gedoe onderling, gewoon direct beginnen strijden om de zaak recht te zetten. ‘t Is belangrijk dat je dat kan brengen in topmatchen.”
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal