De buurtbewoners vrezen dat het plein, een ontmoetingsplek voor jong en oud, zal verdwijnen.
Volledig scherm
De buurtbewoners vrezen dat het plein, een ontmoetingsplek voor jong en oud, zal verdwijnen. © Foto Els Dalemans

"Helft van ons plein verdwijnt"

RUISBROEKDe bewoners van de Nieuwstraat in Ruisbroek zijn allesbehalve blij met de plannen van sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Woning om 20 nieuwbouwwoningen te bouwen. "De helft van ons plein zal verdwijnen en we moeten binnenkort op een betonnen muur zien", klinkt het.

 1. Gemeentebesturen van Schelle, Niel en Aartselaar kibbelen over Tuinlei: “Gemaakt akkoord wordt niet nageleefd”
  PREMIUM
  Schelle/Aartselaar/Niel

  Gemeentebe­stu­ren van Schelle, Niel en Aartselaar kibbelen over Tuinlei: “Gemaakt akkoord wordt niet nageleefd”

  Het zit grondig scheef tussen de gemeentebesturen van Schelle, Niel en Aartselaar. Niel en Aartselaar verwijten Schelle een eerder gesloten akkoord over de inrichting van de vernieuwde Tuinlei niet na te komen. Daarin werd bepaald dat de Tuinlei maximaal een enkelrichtingstraat zou kunnen worden. Vandaag rijden er echter nog altijd in beide richtingen auto’s door de straat. Niel en Aartselaar dreigen met juridische procedures.
 2. Vaccinatiecentra Klein-Brabant en Willebroek zoeken dringend medische medewerkers: “Zonder hulp van gepensioneerde huisartsen hadden we nu al gigantisch probleem”
  Bornem, Puurs-Sint-Amands, Willebroek

  Vaccinatie­cen­tra Klein-Bra­bant en Willebroek zoeken dringend medische medewer­kers: “Zonder hulp van gepensio­neer­de huisartsen hadden we nu al gigantisch probleem”

  De vaccinatiecentra in Klein-Brabant en Willebroek zoeken dringend extra medische medewerkers. “Bij de opstart was het enthousiasme groot en onze lijst lang, maar nu haken velen af. We willen wel het tempo hoog houden, om zo snel mogelijk iedereen te vaccineren. Zonder de hulp van enkele gepensioneerde huisartsen hadden we echter al een gigantisch probleem”, zegt dokter Ann-Marie Morel.