Gemeenteraadslid Els Knoops vocht voor het behoud van deze populier.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Els Knoops vocht voor het behoud van deze populier. © Els Knoops

Waardevolle oude populier mag blijven staan in nieuwe verkaveling

Puurs-Sint-AmandsDe waardevolle populier in het Haverblok in Puurs-Sint-Amands mag niet zomaar gekapt worden om er de bouw van 8 nieuwe woningen te realiseren. Na protest van omwonenden en Groen liet het gemeentebestuur een boomexpert aanrukken: “Hij legde ons uit hoe we deze boom alle kansen kunnen geven”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

 1. Opvallend hoog oversterftepercentage in Puurs-Sint-Amands: “Corona en hittegolf hadden grote gevolgen in onze 5 woonzorgcentra”
  Puurs-Sint-Amands

  Opvallend hoog oversterf­te­per­cen­ta­ge in Puurs-Sint-Amands: “Corona en hittegolf hadden grote gevolgen in onze 5 woonzorg­cen­tra”

  In de gemeente Puurs-Sint-Amands stierven in 2020 maar liefst 34,5 procent meer inwoners dan in de drie voorgaande jaren. Dit oversterftepercentage ligt een pak hoger dan in de buurgemeenten. “Puurs-Sint-Amands telt maar liefst vijf woonzorgcentra, mogelijk hadden Covid-19 en de hittegolf daar grotere gevolgen”, zegt burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V).
 2. Nu de locaties bekend zijn: zo zal het er in de vaccinatiedorpen van de regio aan toe gaan
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

  Nu de locaties bekend zijn: zo zal het er in de vaccinatie­dor­pen van de regio aan toe gaan

  De locaties voor de vaccinatiedorpen in regio Dendermonde zijn bekend: de sporthallen van Appels en Hamme. Ruim 140.000 inwoners uit Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Hamme, Zele en Berlare krijgen daar hun prik tegen het coronavirus. Daarvoor wordt nu alles minutieus voorbereid. In februari volgt een eerste test, in maart start het echte werk. Hoe dat er precies zal aan toe gaan, zochten wij voor u uit.
 1. Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik
  Play

  Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik

 2. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"