Een sfeerbeeld uit een vorige editie.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld uit een vorige editie. © David Legreve

Voor het eerst in 25 jaar geen Plantenbeurs in Liezele

In 2019 vierde de Landelijke Gilde van Liezele (Puurs-Sint-Amands) nog een kwarteeuw Plantenbeurs, de 26ste editie van het evenement wordt dit jaar geannuleerd wegens de coronacrisis. “Het wordt voor het eerst sinds lang een stille paasmaandag in ons bloemendorp”, zegt secretaris Ludwig Hofmans.

 1. “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”: Johan De Cock moet bekomen van zijn boek over Margareta Van Oostenrijk
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”: Johan De Cock moet bekomen van zijn boek over Margareta Van Oostenrijk

  Eind deze maand ligt ‘Margareta van Oostenrijk. Parel van Bourgondië’ in de boekhandels, een biografie van Mechelaar Johan De Cock (73) over de bijzondere landvoogdes. Hij beet zich gedurende drie jaar vast in zijn onderwerp en moet nog bekomen. “Ze heeft mijn kop zot gemaakt. Het is alsof ik drie jaar met haar getrouwd ben geweest”, lacht de auteur. Het resultaat: een uitzonderlijk verhaal over een vrouw die haar eigen, vredevolle accent wist te leggen in een door oorlogszuchtige mannen gedomineerde Europa.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Man riskeert 8 maanden cel voor bezit van amfetamines
  Puurs-Sint-Amands

  Man riskeert 8 maanden cel voor bezit van amfetami­nes

  Een 37-jarige man uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 8 maanden en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro. De dertiger moest zich woensdagnamiddag komen verantwoorden voor het bezit van amfetamines. Deze werden bij de man aangetroffen nadat de politie door buurtbewoners werd opgeroepen omdat hij een pand had gekraakt. Eerst vluchtte hij nog weg van de politie, maar later werd hij dan toch opgepakt. Hij gaf toe dat de drugs van hem waren en hij het huis had gekraakt omdat hij thuis problemen had. De man liep in 2019 al een veroordeling voor drugsfeiten op. Ondanks de gevorderde celstraf en geldboete kon het parket zich ook vinden in een opvolging door de rechtbank. De verdediging verzette zich daar niet tegen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"