De laatste schakel in sportpark de Schans (Kalfort) is het nieuwe voetbalgebouw - burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) en sportschepen Els De Smedt (CD&V) stellen samen met de betrokken partijen de plannen voor.
Volledig scherm
De laatste schakel in sportpark de Schans (Kalfort) is het nieuwe voetbalgebouw - burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) en sportschepen Els De Smedt (CD&V) stellen samen met de betrokken partijen de plannen voor. © David Legreve

Voetbalgebouw vervolledigt sportpark De Schans: “Complex moet voor start nieuwe seizoen klaar zijn”

Puurs-Sint-AmandsNog voor de start van het nieuwe seizoen 2022-2023 moet de voetbalsite in sportpark De Schans in Puurs-Sint-Amands helemaal klaar zijn. De voetbalvelden worden al intensief gebruikt, nu starten ook de werken aan het nieuwe voetbalgebouw. De gemeente Puurs-Sint-Amands investeert 2,5 miljoen euro.

 1. Clubs bouwen samen nieuw gymcenter in sportpark De Schans: “Ook andere verenigingen, scholen en bedrijven zijn welkom”
  Puurs-Sint-Amands

  Clubs bouwen samen nieuw gymcenter in sportpark De Schans: “Ook andere verenigin­gen, scholen en bedrijven zijn welkom”

  Met een symbolische eerstesteenlegging gaf Gymcenter Klein-Brabant cvba donderdag het startschot voor de bouwwerken aan het nieuw gymnastiekcomplex in Sportpark De Schans in Puurs-Sint-Amands. “We investeren 3,4 miljoen euro, en hopen het geheel eind 2021 af te werken. Ook andere verenigingen, scholen en bedrijven zijn hier meer dan welkom”, zegt voorzitter Johan Michiels.
 2. Gemeenteraadslid waarschuwt voor kunstgras in sportpark De Schans, schepen sust: “Gevaar voor milieu en gezondheid is miniem”
  Puurs-Sint-Amands

  Gemeente­raads­lid waarschuwt voor kunstgras in sportpark De Schans, schepen sust: “Gevaar voor milieu en gezondheid is miniem”

  Volgens gemeenteraadslid Guy Cools (N-VA) vormt het kunstgras in sportpark De Schans in Puurs-Sint-Amands een gevaar voor de gezondheid en het milieu. “Het aanwezige rubbergranulaat bevat kankerverwekkende stoffen en vervuilt de bodem en het grondwater”, klinkt het. Schepen van sport Els De Smedt (CD&V) sust: “Deze stoffen zijn inderdaad aanwezig, maar laat ons alles in perspectief zien.”