PUURS - Het OCMW Woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands.
Volledig scherm
PUURS - Het OCMW Woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands. © David Legreve

Vijf zorgverleners schuldig aan het verspreiden van denigrerende foto’s van bejaarden

Puurs-Sint-AmandsVijf zorgverleners van het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands zijn woensdag schuldig bevonden aan het verspreiden van denigrerende foto’s en filmpjes van bejaarden. Ze deden dat in een besloten Facebookgroep. De oprichter daarvan werd zopas veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel gedurende drie jaar en kreeg ook een beroepsverbod van vijftien jaar.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. "Ze kozen zwaar dementerende bejaarden. Dat zijn allerzwakste bewoners, die volledig weerloos zijn"
  Play
  Puurs

  "Ze kozen zwaar dementeren­de bejaarden. Dat zijn allerzwak­ste bewoners, die volledig weerloos zijn"

  De zes verplegers die choquerende foto's van rusthuisbewoners in Puurs op Facebook plaatsten, maakten minstens 7 slachtoffers. Het gaat om zwaar dementerende rusthuisbewoners. Dat bevestigt OCMW-voorzitter Erwin Brys (CD&V): "De op staande voet ontslagen medewerkers kozen zwaar dementerende bejaarden. Dat zijn de allerzwakste bewoners, die volledig weerloos zijn. Het is me een raadsel wat hun bedoeling was. Want dit is allesbehalve om te lachen."
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas