PUURS - OCMW Woonzorgcentrum Sint-Pieter
Volledig scherm
PREMIUM
PUURS - OCMW Woonzorgcentrum Sint-Pieter © David Legreve

Vijf zorgverleners riskeren cel voor verspreiding van denigrerende foto’s en filmpjes van rusthuisbewoners: “Nooit de bedoeling geweest om iemand te kwetsen”

Zeven zorgverleners van rusthuis Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands stonden donderdag voor de rechter in Mechelen. Ze moesten zich verantwoorden voor het delen van compromitterende en denigrerende foto’s en filmpjes van bejaarden in een besloten Facebookgroep. De oprichter van de groep riskeert twee jaar cel, vier anderen achttien maanden.

  1. De coronacijfers in Puurs-Sint-Amands van zaterdag 17 oktober

    De coronacij­fers in Puurs-Sint-Amands van zaterdag 17 oktober

    In Puurs-Sint-Amands zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 95 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Puurs-Sint-Amands op 363 te liggen. Omdat Puurs-Sint-Amands meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.