Een screenshot van de bewuste video.
Volledig scherm
Een screenshot van de bewuste video. © RV

Vijf jongeren van vrijheid beroofd voor aanval op 15-jarige in virale video: “Dit gedrag is ontoelaatbaar”

Puurs/Sint-AmandsVijf jongeren zijn van hun vrijheid beroofd na het ernstige geweldsincident met een jongen van 15 aan de bibliotheek in Puurs-Sint-Amands. Op een video die circuleert op sociale media is te zien hoe een groep jongeren de tiener schopt en slaat. “Vier minderjarigen zullen worden voorgeleid bij de jeugdrechter. Woensdag zal de meerderjarige verdachte (18) voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter", meldt het parket van Antwerpen.

 1. Gemeente boekt resultaat in overleg met spoorwegen: toch mogelijk sneller hogere perrons voor station en schot in de zaak voor realisatie fietstunnel
  Buggenhout

  Gemeente boekt resultaat in overleg met spoorwegen: toch mogelijk sneller hogere perrons voor station en schot in de zaak voor realisatie fietstun­nel

  Er komt mogelijks toch een snellere verdere opwaardering van de stationsomgeving van Buggenhout. Het gaat dan om een verhoging van de perrons en realisatie van extra fietsenstallingen. Het gemeentebestuur gaat daarvoor eind december samenzitten met de NMBS. Eerdere afspraken met Infrabel resulteren in de realisatie van een fietstunnel onder spoorweg aan Hooilaart-Hauwerstraat.
 2. Sterrenzaak Centpourcent start delicatessenwinkel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Sterren­zaak Centpour­cent start delicates­sen­win­kel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”

  Centpourcent moet dan wel sluiten, de fans hoeven de culinaire verwennerij van chef Axel Colonna-Cesari en zijn team niet te missen. Niet alleen herneemt de sterrenzaak de afhaalservice van de eerste lockdown, ze start ook een delicatessenzaak. Tot het einde van het jaar vinden de Mechelaars daar naast bereide schotels ook seizoensproducten, vlees en verse vis. “Wij geloven niet dat we over vier weken weer open mogen.”