PUURS Vakbondsactie voor Novartis en Alconlabs
Volledig scherm
PUURS Vakbondsactie voor Novartis en Alconlabs © David Legreve

Vakbonden voeren actie aan farmaceutische bedrijven

Puurs-Sint-AmandsMet een beperkt aantal militanten organiseerden de vakbonden ACV en ABVV donderdagochtend een symbolische actie aan de farmaceutische bedrijven Novartis, Alcon Labo en Pfizer in Puurs-Sint-Amands. “Veel werkgevers gebruiken de coronacrisis als schijnargument, terwijl hun bedrijven net nu aanzienlijke winsten boeken. Deze werknemers hebben de economie draaiende gehouden, zij verdienen hiervoor echte waardering”, zeggen Paul Schoeters (ACV) en Danny Absillis (ABVV).

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”: Johan De Cock moet bekomen van zijn boek over Margareta Van Oostenrijk
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”: Johan De Cock moet bekomen van zijn boek over Margareta Van Oostenrijk

  Eind deze maand ligt ‘Margareta van Oostenrijk. Parel van Bourgondië’ in de boekhandels, een biografie van Mechelaar Johan De Cock (73) over de bijzondere landvoogdes. Hij beet zich gedurende drie jaar vast in zijn onderwerp en moet nog bekomen. “Ze heeft mijn kop zot gemaakt”, lacht de auteur. Het resultaat: een uitzonderlijk verhaal over een vrouw die haar eigen, vredevolle accent wist te leggen in een door oorlogszuchtige mannen gedomineerde Europa.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen