Voorbereidingen voor de stoet voor 730 jaar Puurs op het Dorpshart in Puurs
Volledig scherm
Voorbereidingen voor de stoet voor 730 jaar Puurs op het Dorpshart in Puurs © David Legreve

Tribunes worden opgebouwd, reuzen arriveren: Puurs maakt zich klaar voor ‘Feestparade 730'

Puurs-Sint-AmandsMet nog maar enkele dagen te gaan tot de grote ‘Feestparade 730’, neemt de drukte op en rondom het Dorpshart in Puurs (Puurs-Sint-Amands) toe. “De tribunes worden opgebouwd, de reuzen arriveren, de groepen bereiden zich volop voor. Nu zondag 3 juli om 16 uur gaat de show van start”, zegt Lore Stassen van de gemeentelijke organisatie.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. Kleinkinderen blazen Reus Remi nieuw leven in: “Herinnering aan grootvader levendig houden tijdens feestparade”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Kleinkinde­ren blazen Reus Remi nieuw leven in: “Herinne­ring aan grootvader levendig houden tijdens feestpara­de”

  Op zondag 3 juli worden wel 60 reuzen in Puurs-Sint-Amands verwacht voor de feestparade ‘730 Puurs’. Hoog tijd om Reus Remi een stevige opknapbeurt te geven, vonden de kleinkinderen van de Sint-Amandse banketbakker Remi Delforge. “We willen onze grootvader eren, door letterlijk onze schouders te zetten onder zijn nieuwe reus”, zeggen kleinzonen Johannes De Prins, Jurgen Schevenhals en diens partner Mascha De Wolf.