Na het aantreffen van de vijf personen werd de politie van Klein-Brabant erbij gehaald.
Volledig scherm
Na het aantreffen van de vijf personen werd de politie van Klein-Brabant erbij gehaald. © Kurt Robbyns

Transportbedrijf treft illegale migranten aan in zeecontainer, politie laat hen meteen vrij: “Blijkbaar kon men hen niet opvangen”

Bij Transport Robbyns op het Schoonmansveld in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) zijn vrijdagvoormiddag vijf mensen zonder geldige verblijfsvergunning aangetroffen. De vijf zaten in een zeecontainer die onderweg was naar de haven van Antwerpen. Na identificatie en verhoor mochten ze opnieuw beschikken. “Die richtlijn werd opgelegd door de dienst Vreemdelingenzaken”, aldus de politie.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"