Links de bibliotheek van Puurs waar de feiten zich afspeelden, rechts een screenshot uit het filmpje dat destijds op sociale media circuleerde.
Volledig scherm
Links de bibliotheek van Puurs waar de feiten zich afspeelden, rechts een screenshot uit het filmpje dat destijds op sociale media circuleerde. © David Legreve / RV

Tiener (19) krijgt meer dan 100 uur werkstraf na mensonterend geweld op minderjarige (17) aan bibliotheek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar nam liever zelf deel”

Puurs-Sint-AmandsEen werkstraf van 120 uur. Dat heeft de rechtbank in Mechelen opgelegd aan een 19-jarige uit Puurs-Sint-Amands. In oktober 2020 vernederde en sloeg hij samen met nog enkele anderen een minderjarige aan de bibliotheek van Puurs. De beelden van het geweld gingen rond op de sociale media met een grote verontwaardiging en zelfs betogingen als gevolg.

  1. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
    Provincie Antwerpen

    Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

    De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.