Hotel Playacapricho in Roquetas de Mar
Volledig scherm
Hotel Playacapricho in Roquetas de Mar © Neckermann

Spaans hotel gijzelt Vlamingen in badpak in foyer en dwingt hen 1.038 euro te betalen: “Alle kaarten waren geblokkeerd”

Twee koppels uit Klein-Brabant zullen hun Neckermann-reis naar het Spaanse Roquetas de Mar nog lang heugen. Ze werden gisteren gegijzeld door de hoteleigenaar door het faillissement van het Britse Thomas Cook. Ze zaten in zwembadkledij in de foyer en konden niet meer naar hun kamer. “Ze deblokkeren onze kaarten pas als we 1.038 euro betalen”, klonk het bij het viertal. Na meer dan 5 uur wachten en discussiëren betaalden ze toch het bedrag, waardoor ze tot donderdag kunnen blijven. Het Garantiefonds raadt toeristen wel af extra te betalen voor het verblijf.

185 reacties

 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  @Ronny Cuypers "Maar ik vind dat het nu aan de overheid is om zich garant te stellen en de nodige bedragen voor te schieten." Daar zijn de Europees verplichte Garantiefondsen (Reizen) van elk land / reisorganisatie voor, niet de overheid (u en ik, de belastingbetalers) !
 • Frans Vercaemer

  3 jaar geleden
  Het is natuurlijk zéér moeilijk als je daar ter plaatse voor zo een dergelijk probleem komt te staan in uw zwembroekje, maar in feite hebt u daar verder niets mee te maken, het is een probleem tussen de reisorganisator en het hotel, het hotel werkt hier in onderaanneming. Maw als ik naar een winkel ga en ik betaal het artikel dat ik wil dan is dat mijn probleem niet of die winkelier al dan niet zijn leverancier ooit zal betalen. Ik heb een contract met de winkelier niet met zijn leverancier.
 • frans vereken

  3 jaar geleden
  Wel zeer vreemd dat die TC na de vakantie bankroet is en niet daarvoor. Casa casa?
 • robert henneman

  3 jaar geleden
  Zouden er een kamer zonder deur aan overhouden.
 • claes bruno

  3 jaar geleden
  Publiceer toch een lijst van Hotels die zo schaamteloos handelen zodat nooit nog een Belgische toerist er een voet binnen zet ... Is dat nu zo moeilijk?
 1. Nieuwe restaurants geven voorproefje tijdens Mechelen Culinair: “Gastronomische eters hier houden”
  PREMIUM
  Mechelen

  Nieuwe restau­rants geven voorproef­je tijdens Mechelen Culinair: “Gastrono­mi­sche eters hier houden”

  Na een wachttijd van drie jaar maakt Mechelen Culinair dit weekend een comeback. Verschillende topchefs brengen op de binnenkoer van het stadhuis een of twee signatuurgerechten. Onder hen Bram Simons (26) en Zino Jacobs (30), die een voorproefje zullen serveren van de restaurants waarmee ze vanaf komende zomer Mechelen gastronomisch naar een hoger niveau willen tillen.
 2. Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: Hier scoor je de beste designerkoopjes
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: Hier scoor je de beste designer­koop­jes

  Op zoek naar unieke staaltjes Belgische kledij? Dan mag je de Designer Stockverkoop in Antwerpen zeker niet missen. Van 9 tot en met 21 mei verkopen grote Belgische designers zoals Stephan Schneider en Dries Van Noten hun stockoverschotten aan kleine prijzen. Maar welke solden mag je tijdens deze Designer Sales in Antwerpen zeker niet missen? Moderedacteur David Devriendt deelde enkele tips met ons.