De vrijwilligers laadden vrijdag een vrachtwagen in vol goederen voor de Oekraïense vluchtelingen.
Volledig scherm
De vrijwilligers laadden vrijdag een vrachtwagen in vol goederen voor de Oekraïense vluchtelingen. © rv

Puurs-Sint-Amandsenaren vullen eerste vrachtwagen voor Oekraïense vluchtelingen

Puurs-Sint-Amands120 autostoeltjes, 14 paletten droge voeding, slaapmatten, brandweerkledij en een zestigtal walkietalkies… De medewerkers van de werkgroep Puurs-Debica vulden vrijdagmiddag een eerste vrachtwagen met materiaal voor Oekraïense vluchtelingen. De spullen arriveren nog dit weekend in de Poolse zusterstad Debica, op amper 120 kilometer van de Oekraïense grens.

 1. In het spoor van weerman Frank Deboosere: ontdek wetenschappelijke feitjes tijdens groene fietstocht van Londerzeel naar Antwerpen

  In het spoor van weerman Frank Deboosere: ontdek wetenschap­pe­lij­ke feitjes tijdens groene fietstocht van Londerzeel naar Antwerpen

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van het afscheid van weerman Frank Deboosere, die mag genieten van zijn welverdiende pensioen. Zo fiets je van Londerzeel naar Antwerpen langs allerlei punten die met wetenschap te maken hebben.
  Puurs-Sint-Amands
 2. Puurs-Sint-Amandsenaren helpen Oekraïense vluchtelingen via Poolse zusterstad Debica: “Nood aan de gekste dingen: walkietalkies, kinderstoeltjes en voetbalnetten”
  Puurs-Sint-Amands

  Puurs-Sint-Amandsena­ren helpen Oekraïense vluchtelin­gen via Poolse zusterstad Debica: “Nood aan de gekste dingen: walkietal­kies, kinder­stoel­tjes en voetbalnet­ten”

  Al meer dan veertig jaar werkt Puurs-Sint-Amands nauw samen met Debica. Vanuit die Poolse stad, op amper 120 kilometer van de Oekraïense grens, helpt de Klein-Brabantse gemeente nu zo veel mogelijk Oekraïense vluchtelingen. “We zamelen geld in om zo veel mogelijk droge voeding, babyproducten en slaapgerei aan te kopen. Maar men heeft hier ook nood aan de gekste dingen, zoals walkietalkies, kinderstoeltjes en voetbalnetten”, zegt Alfried Peleman vanuit Debica.