Het archief in het oud gemeentehuis van Sint-Amands wordt leeggehaald
Volledig scherm
Het archief in het oud gemeentehuis van Sint-Amands wordt leeggehaald © David Legreve

Puurs-Sint-Amands ruimt archief in oud gemeentehuis op: “Men gooit kostbare historische boeken weg”

Puurs-Sint-AmandsDe gemeentelijke diensten van Puurs-Sint-Amands zijn druk in de weer in de kelder van het oude gemeentehuis van Sint-Amands. Daar wordt het archief stevig onder handen genomen, maar volgens inwoonster Linda Caluwaerts op de foute manier: “Men gooit een heleboel kostbare historische boeken weg”, klinkt het. Schepen voor erfgoed Ann-Marie Morel (CD&V) sust: “De kostbare exemplaren blijven bewaard.”

 1. FJC start lotgenotengroep voor mannelijke slachtoffers partnergeweld: “De politie-inspectrice zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”
  PREMIUM
  Mechelen

  FJC start lotgenoten­groep voor mannelijke slachtof­fers partnerge­weld: “De politie-inspectri­ce zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”

  “De politie-inspectrice zei: ‘Geef nu maar toe. U bent de man dus u bent de dader’. Het gaf mijn ex carte blanche voor nog meer geweld.” Een slachtoffer van partnergeweld getuigt over de muur van ongeloof waar hij als man op botste toen hij om hulp zocht en hij is lang niet alleen. Volgens cijfers wordt een man op vijf het slachtoffer van partnergeweld, maar ze worden heel vaak niet geloofd. FJC Mechelen wil het taboe doorbreken en richtte een lotgenotengroep op. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir kwam maandag luisteren.
 2. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.