De Lourdesgrot.
Volledig scherm
De Lourdesgrot. © Klaas De Scheirder

Plannen voor uitbreiding Carolusschool stopgezet na protest van buurt: “Willen intimiteit en rust van Lourdesgrot niet kwijt”

Puurs-Sint-AmandsDe gemeente Puurs-Sint-Amands zet het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ( RUP) Ruisbroek Sint-Carolus stop. “We wilden graag een turnzaal en twee klaslokalen bouwen voor de Sint-Carolusschool op het perceel achteraan. De buurt vreest echter voor drukte aan de Lourdesgrot. Om de intimiteit en rust daar te bewaren, gaan we op zoek naar een andere oplossing”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”
 1. Carolusschool krijgt nieuwe turnzaal en klaslokalen: “Uitbreiding met grootste respect voor Lourdesgrot”
  Puurs-Sint-Amands

  Carolus­school krijgt nieuwe turnzaal en klasloka­len: “Uitbrei­ding met grootste respect voor Lourdes­grot”

  Basisschool Sint-Carolus in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) gaat uitbreiden. “We bouwen samen met de school een nieuwe turnzaal en twee klaslokalen. Op het schooldomein is echter geen plaats meer, daarom werken we op het naastliggende perceel. De Lourdesgrot blijft bewaard, we gaan de omgeving zelfs opwaarderen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).