David Legreve
Volledig scherm
PREMIUM
© David Legreve

Pakjesbezorgers klagen werkomstandigheden tijdens coronacrisis aan: “Wij werken al maanden tot 15 uur per dag”

Puurs-Sint-AmandsEnkele pakjesbezorgers, die aan de slag zijn in het distributiecentrum van GLS in Puurs-Sint-Amands, luiden de alarmbel over hun werkomstandigheden. “We draaien dubbele shiften met overladen bestelwagens en defecte scanners, en kunnen ons niet altijd aan de coronamaatregelen houden.” Directeur van GLS Luc De Schrijver belooft beterschap. “De druk ligt inderdaad te hoog, we moeten bijsturen.”

 1. Oppositie kritisch voor eenrichtingsverkeer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”
  Mechelen

  Oppositie kritisch voor eenrich­tings­ver­keer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”

  “De grote keuzes zijn gemaakt, de Mechelaar mag nog kiezen over de kleur van de bloemen in het park.” Thijs Verbeurgt (Vooruit) vatte maandagavond tijdens een gemeenteraadsdebat de kritiek van de oppositie op de plannen voor de Vesten met een beeld samen. Een voor een hekelden de sprekers het gebrek aan inspraak en participatie. PVDA waarschuwde voor een herhaling van de “wijkoorlog van Nekkerspoel”, Vlaams Belang riep de andere partijen op om een volksraadpleging af te dwingen.
 2. Nieuw BIN moet overlast in wijk KaDrie mee helpen indijken: “Bewoners moeten zich hier weer thuis kunnen voelen”
  PREMIUM
  Boom

  Nieuw BIN moet overlast in wijk KaDrie mee helpen indijken: “Bewoners moeten zich hier weer thuis kunnen voelen”

  De maatregelen tegen de overlast in de omgeving van de Kruiskenslei lijken hun vruchten af te werpen. De afgelopen weken is het opvallend kalmer in de wijk, bevestigen zowel de politie als de buurtbewoners. Met nu ook de opstart van een buurtinformatienetwerk (BIN) en de hulp van de externe organisatie Urban Senses worden nog verdere stappen gezet om het onveiligheidsgevoel terug te dringen.