De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands kregen eind 2020 als eersten in Vlaanderen hun coronavaccin.
Volledig scherm
De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands kregen eind 2020 als eersten in Vlaanderen hun coronavaccin. © BELGA

Opvallend hoog oversterftepercentage in Puurs-Sint-Amands: “Corona en hittegolf hadden grote gevolgen in onze 5 woonzorgcentra”

Puurs-Sint-AmandsIn de gemeente Puurs-Sint-Amands stierven in 2020 maar liefst 34,5 procent meer inwoners dan in de drie voorgaande jaren. Dit oversterftepercentage ligt een pak hoger dan in de buurgemeenten. “Puurs-Sint-Amands telt maar liefst vijf woonzorgcentra, mogelijk hadden Covid-19 en de hittegolf daar grotere gevolgen”, zegt burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V).

 1. Stad vernieuwt eerste deel Liersesteenweg: meer ruimte voor fietsers en bomen, minder voor wagens
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad vernieuwt eerste deel Lierse­steen­weg: meer ruimte voor fietsers en bomen, minder voor wagens

  De Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond het licht op groen gezet voor de aanstelling van een ontwerper voor de Liersesteenweg. Hij moet een plan opmaken voor de vernieuwing van de tot voor kort gewestweg tussen de R12 en de Ieperleestraat. Tegelijk moet hij een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur tot aan de R6. De zachte weggebruiker en het groen varen er wel bij, voor parkeerders komt er allicht minder goed nieuws.
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging