PUURS-SINT-AMANDS Het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant werd ingericht in de sport- en evenementenhal.
Volledig scherm
PUURS-SINT-AMANDS Het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant werd ingericht in de sport- en evenementenhal. © David Legreve

Nu sporten binnen met meer mag: Geen probleem voor vaccinatiecentrum in Sport- en Evenementenhal. “Hebben al regeling met scholen en clubs tot najaar”

Puurs-Sint-AmandsDe versoepeling van de coronamaatregelen voor sportverenigingen zorgt niet meteen voor problemen in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. “Wij palmen nog zeker tot midden oktober de sport- en evenementenhal in, maar vonden een alternatieve locatie voor al onze verenigingen en scholen”, zegt centrumverantwoordelijke Leen Lejon.

 1. Nekkerhal verwelkomt eerste evenement in vijftien maanden: “De appetijt is zeer groot”
  Mechelen

  Nekkerhal verwelkomt eerste evenement in vijftien maanden: “De appetijt is zeer groot”

  Komend weekend kan je voor het eerst in meer dan vijftien maanden in de Nekkerhal terecht voor een evenement. De Mechelse uitgeverij Baeckens Books organiseert er van vrijdag tot en met zondag Boekenoutlet, een stockverkoop met vooral kinder- en jeugdboeken. Het is de voorbode van meer, al lijkt het rijk der vrijheid voor de beurzensector toch vooral iets voor na de zomer. “De appetijt is zeer groot”, zegt CEO van Easyfairs Dirk Van Roy.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.