Katy Hauman en Stephanie Claes openen morgen hun nieuwe en veel grotere winkel voor Pekastya
Volledig scherm
Katy Hauman en Stephanie Claes openen morgen hun nieuwe en veel grotere winkel voor Pekastya © David Legreve

Lingeriewinkel Pekastya verhuist naar nieuw pand op Dorpshart: “Ook tijdens crisis moet je durven investeren”

Puurs-Sint-AmandsLingeriewinkel Pekastya keert na twee jaar terug naar het Dorpshart in Puurs (Puurs-Sint-Amands). “We kiezen voor een veel grotere winkel in een gloednieuw pand. Of dit slim is in tijden van corona? Ondernemers moeten durven investeren, anders valt alles stil”, zegt Katy Hauman.

 1. Kinderen Klein-Brabant krijgen VR-bril op de snoet voor vaccinatie: “42% van de kinderen hebben al een afspraak”
  Puurs-Sint-Amands/Bornem

  Kinderen Klein-Bra­bant krijgen VR-bril op de snoet voor vaccinatie: “42% van de kinderen hebben al een afspraak”

  Vaccinatiecentrum Klein-Brabant vaccineerde zaterdag de eerste kinderen van de eerstelijnszone. 384 5- tot 11-jarigen kwamen samen met hun ouders hun prik halen. Ze kregen de keuze om tijdens de vaccinatie een VR-bril met een onderwateravontuur op te zetten. De eerstelijnszone wilde zo de angstgevoelens verminderen. “Bornem en Puurs-Sint-Amands tellen samen zo’n 3.250 kinderen. 1.372 daarvan hebben al een afspraak, zo’n 42%. Alleen op woensdagnamiddag en zaterdag worden er kinderen gevaccineerd”, vertelt Leen Lejon, coördinator van het centrum. De eerste vaccinatiedag voor kinderen verliep alvast vlekkeloos. “Door de VR-bril kwam de prik wat onverwacht, maar ik heb hem ook niet echt gevoeld. Het was zo voorbij”, vertelt de 10-jarige Janne Bleus. Zij kreeg net als alle andere kinderen een ‘prikdiploma’ en een goodiebag van Studio 100 mee naar huis.
 1. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterworkshops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterwork­shops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door

  De gezellige feestdagen zijn weer voorbij en voorlopig staat de zomer nog niet voor de deur. Je kan deze koude en natte dagen doorbrengen onder een dekentje voor de open haard of je kan ervoor kiezen om samen met je familie en vrienden de deur uit te gaan voor een leuke winterworkshop. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 activiteiten in Mechelen en omstreken kom jij ongetwijfeld de koude dagen door.