Gewapend met een thermografische camera trokken leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut (SJABI) en de LAB-school uit Puurs-Sint-Amands de voorbije weken door hun gemeente.
Volledig scherm
Gewapend met een thermografische camera trokken leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut (SJABI) en de LAB-school uit Puurs-Sint-Amands de voorbije weken door hun gemeente. © rv

Leerlingen scannen schoolomgevingen: “Willen warmteverlies in kaart brengen, zo weten we waar ingrijpen nodig is”

Puurs-Sint-AmandsGewapend met een thermografische camera trokken leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut (SJABI) en de LAB-school uit Puurs-Sint-Amands de voorbije weken door hun gemeente. Ze brachten er warmteverliezen in kaart, om een beter zicht te krijgen op de situatie en wat er kan gedaan worden om woningen energiezuinig te maken.

 1. Man riskeert 8 maanden cel voor bezit van amfetamines
  Puurs-Sint-Amands

  Man riskeert 8 maanden cel voor bezit van amfetami­nes

  Een 37-jarige man uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 8 maanden en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro. De dertiger moest zich woensdagnamiddag komen verantwoorden voor het bezit van amfetamines. Deze werden bij de man aangetroffen nadat de politie door buurtbewoners werd opgeroepen omdat hij een pand had gekraakt. Eerst vluchtte hij nog weg van de politie, maar later werd hij dan toch opgepakt. Hij gaf toe dat de drugs van hem waren en hij het huis had gekraakt omdat hij thuis problemen had. De man liep in 2019 al een veroordeling voor drugsfeiten op. Ondanks de gevorderde celstraf en geldboete kon het parket zich ook vinden in een opvolging door de rechtbank. De verdediging verzette zich daar niet tegen.
 1. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?