Basisschool Libos doet een sponsorwandeling voor de actie "Help Oekraïne".
Volledig scherm
Basisschool Libos doet een sponsorwandeling voor de actie "Help Oekraïne". © David Legreve

Kinderen stappen voor vluchtelingen Oekraïne: “Zelfs de kleinste beetjes kunnen helpen”

Puurs-Sint-AmandsDe kinderen van basisschool Libos in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) trokken vrijdag hun wandelschoenen aan voor het goede doel. De leerlingen organiseerden een sponsortocht voor de actie ‘Help Oekraïne’ van de werkgroep Puurs-Debica. “Zelfs onze kleutertjes stapten mee, want ook de kleinste beetjes kunnen helpen”, zegt directeur Dominique Vandewiele.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Puurs-Sint-Amandsenaren helpen Oekraïense vluchtelingen via Poolse zusterstad Debica: “Nood aan de gekste dingen: walkietalkies, kinderstoeltjes en voetbalnetten”
  Puurs-Sint-Amands

  Puurs-Sint-Amandsena­ren helpen Oekraïense vluchtelin­gen via Poolse zusterstad Debica: “Nood aan de gekste dingen: walkietal­kies, kinder­stoel­tjes en voetbalnet­ten”

  Al meer dan veertig jaar werkt Puurs-Sint-Amands nauw samen met Debica. Vanuit die Poolse stad, op amper 120 kilometer van de Oekraïense grens, helpt de Klein-Brabantse gemeente nu zo veel mogelijk Oekraïense vluchtelingen. “We zamelen geld in om zo veel mogelijk droge voeding, babyproducten en slaapgerei aan te kopen. Maar men heeft hier ook nood aan de gekste dingen, zoals walkietalkies, kinderstoeltjes en voetbalnetten”, zegt Alfried Peleman vanuit Debica.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Stad zegt nee op eerherstel voor ‘heksen’: “Nadat ze had bekend werd Maria gewurgd. Uit genade”
  PREMIUM

  Stad zegt nee op eerherstel voor ‘heksen’: “Nadat ze had bekend werd Maria gewurgd. Uit genade”

  Er komt voorlopig geen eerherstel voor de vermeende heksen van Mechelen. De meerderheid in de gemeenteraad stemde maandagavond een voorstel van Vooruit om een gedenkteken te plaatsen weg, wegens “te eng”. ‘Gruwelgids’ Erwin Horckmans pleit er al langer voor om het onnoemelijke leed aangedaan aan de ‘toveressen’ te gedenken. “Voor Maria werd verbrand, werd ze eerst gewurgd omdat ze alles bekend had. Dat was uit genade.”
  Mechelen