Deelnemers kiezen hun outfit uit tijdens één van de pasbeurten van de Maria-ommegang
Volledig scherm
Deelnemers kiezen hun outfit uit tijdens één van de pasbeurten van de Maria-ommegang © Marc Aerts

Kalfort maakt zich klaar voor vernieuwde Maria-ommegang

Puurs-Sint-AmandsAl sinds de 17e eeuw dragen de inwoners van Kalfort (Puurs-Sint-Amands) het beeld van Onze-Lieve-Vrouw ten Traan in processie door hun straten. Op zondag 28 augustus is het weer zover, maar de Maria-ommegang wordt dit keer in een nieuw jasje gestopt. De figuranten hebben hun eerste pasbeurt achter de rug.

 1. Amy en Veerle organiseren beurs rond de dood in Hoeve De Vleug: “Taboe rond rouw en verlies is nog te groot, terwijl de juiste aanpak zó belangrijk is”
  PREMIUM
  Willebroek

  Amy en Veerle organise­ren beurs rond de dood in Hoeve De Vleug: “Taboe rond rouw en verlies is nog te groot, terwijl de juiste aanpak zó belangrijk is”

  ‘De Dood Leeft!’, zo doopten Amy Indjai en Veerle Vanassche heel toepasselijk hun allereerste beleefweekend rond rouw, afscheid en verlies in Willebroek. “Twee dagen lang kan je in de knap gerenoveerde Hoeve De Vleug terecht voor informatie, workshops en gesprekken rond thema’s waar we liever niet aan denken of over praten. Maar dit is net wél heel erg nodig, want alleen zo wordt de dood weer echt een deel van het leven.”
 1. Van goodiebags tot een barbecue: op deze 5 plekken in de regio Mechelen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van goodiebags tot een barbecue: op deze 5 plekken in de regio Mechelen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van goodiebags in Lier tot een barbecue in Bornem: op deze 5 locaties in Mechelen en omstreken geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Basisschool Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpaviljoen lost ons plaatsgebrek op”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg/Lier/Mechelen/Puurs

  Basis­school Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpavil­joen lost ons plaatsge­brek op”

  Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts heeft deze eerste schoolmaand ruim 2,4 miljoen euro toegekend aan zes vrije basisscholen in Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Puurs. Basisschool Sjabi is de grootste slokop. Het krijgt 1,7 miljoen euro om daarmee een antwoord te bieden op het gebrek aan turninfrastructuur en een plek aan de vijfde en zesdejaars.