Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Legreve

Grote politiecontrole op zwaar vervoer levert 31.400 euro aan boetes op

Puurs-Sint-AmandsDe lokale politie controleerde op carpoolparkings in Rumst en Puurs-Sint-Amands op zwaar vervoer. Hierbij werden er in totaal een tiental pv’s uitgeschreven.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Actiecomité verzet zich tegen verbreding buurtweg: “Staan geen tuin af voor bouw garages”
  PREMIUM
  Ruisbroek

  Actieco­mité verzet zich tegen verbreding buurtweg: “Staan geen tuin af voor bouw garages”

  Buurtbewoners van het Mechelswegje in Ruisbroek hebben dit weekend actie gevoerd voor het behoud van de trage verbinding als voetweg. De gemeente wil deze deels verbreden zodat bewoners van vooral de Sint-Katharinastraat de mogelijkheid krijgen voor een garage achteraan hun woning. “We hebben begrip voor de parkeerproblematiek, maar moeten wij daar de dupe van zijn?”, klinkt het verontwaardigd bij actiecomité Red ons traag wegje.