De gemeente Puurs-Sint-Amands en de plaatselijke UNIZO-afdeling organiseren ook dit jaar weer samen hun eindejaarsactie
Volledig scherm
De gemeente Puurs-Sint-Amands en de plaatselijke UNIZO-afdeling organiseren ook dit jaar weer samen hun eindejaarsactie © rv

Gratis eindejaarsactie steunt handelaars en marktkramers: “Coronacrisis is nog niet voorbij”

Puurs-Sint-AmandsDe gemeente Puurs-Sint-Amands en de plaatselijke UNIZO-afdeling organiseren ook dit jaar weer samen hun eindejaarsactie. “We laten alle handels-, horecazaken en marktkramers gratis deelnemen. Het gewonnen prijzengeld, een pot van 15.000 euro, komt ook weer bij hen terecht. De coronacrisis is immers nog niet voorbij, en alle beetjes helpen”, zegt schepen van lokale economie Hilde Van der Poorten (CD&V).

  1. Negenkoppige drugsbende schuldig aan cocaïnehandel: Werk- en celstraffen
    Bornem

    Negenkoppi­ge drugsbende schuldig aan cocaïnehan­del: Werk- en celstraf­fen

    De rechtbank in Mechelen heeft negen leden van een drugsbende schuldig bevonden aan het verhandelen van cocaïne. Eind 2020 liepen ze tegen de lamp. Op dat moment kwam de naam ‘Mario’ steeds vaker naar voren in drugsonderzoeken. Dankzij de ANPR-camera’s en verder telefonie-onderzoek konden de speurders en het gerecht ‘de bende van Mario’ in beeld brengen. Zeven mannen moesten zich eind december verantwoorden voor hun lidmaatschap aan de bende alsook het verhandelen van drugs. De overige twee werden door het parket aanzien als leiders. Iets wat het duo met klem ontkende. Volgen hun advocaten waren ook zij slechts koeriers. Na beraad volgde de Mechelse rechtbank hun pleidooi niet en achtte het alle tenlasteleggingen bewezen. Het veroordeelde enkele bendeleden tot werkstraffen van 120 en 180 uur. De andere bendeleden werden veroordeeld tot celstraffen van 2 jaar met probatie-uitstel tot drie jaar effectief.