PUURS Goodman plant een bos volgens de Miyawaki-methode aan op de site Puurs Logistics Centre
Volledig scherm
PUURS Goodman plant een bos volgens de Miyawaki-methode aan op de site Puurs Logistics Centre © David Legreve

Goodman plant minibos aan volgens Japanse methode: “30 keer dichter begroeid en 20 keer meer biodiversiteit dan klassiek bos”

Puurs-Sint-AmandsEen minibos aanplanten dat tien keer sneller groeit en dertig keer zoveel CO2 opneemt dan een conventionele bosaanplant, dat is het doel van vastgoedgroep Goodman in Puurs-Sint-Amands. “We creëren een bos van zo’n tien tien tennisvelden groot op het bedrijventerrein waar het logistieke bedrijf Fiege. Over enkele jaren kunnen kunnen de werknemers hier al van genieten”, zegt Yuki Demot van Goodman.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Oppositie kritisch voor eenrichtingsverkeer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”
  Mechelen

  Oppositie kritisch voor eenrich­tings­ver­keer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”

  “De grote keuzes zijn gemaakt, de Mechelaar mag nog kiezen over de kleur van de bloemen in het park.” Thijs Verbeurgt (Vooruit) vatte maandagavond tijdens een gemeenteraadsdebat de kritiek van de oppositie op de plannen voor de Vesten met een beeld samen. Een voor een hekelden de sprekers het gebrek aan inspraak en participatie. PVDA waarschuwde voor een herhaling van de “wijkoorlog van Nekkerspoel”, Vlaams Belang riep de andere partijen op om een volksraadpleging af te dwingen.