De gemeente Puurs in vrolijkere tijden.
Volledig scherm
De gemeente Puurs in vrolijkere tijden. © David Legreve

Gemeente ondersteunt lokale economie met tienpuntenplan van half miljoen euro

Het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands lanceert een tienpuntenplan om de getroffen ondernemingen tijdens en vooral na de coronacrisis te ondersteunen. Het heeft daar een half miljoen euro voor veil.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Man riskeert 8 maanden cel voor bezit van amfetamines
  Puurs-Sint-Amands

  Man riskeert 8 maanden cel voor bezit van amfetami­nes

  Een 37-jarige man uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 8 maanden en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro. De dertiger moest zich woensdagnamiddag komen verantwoorden voor het bezit van amfetamines. Deze werden bij de man aangetroffen nadat de politie door buurtbewoners werd opgeroepen omdat hij een pand had gekraakt. Eerst vluchtte hij nog weg van de politie, maar later werd hij dan toch opgepakt. Hij gaf toe dat de drugs van hem waren en hij het huis had gekraakt omdat hij thuis problemen had. De man liep in 2019 al een veroordeling voor drugsfeiten op. Ondanks de gevorderde celstraf en geldboete kon het parket zich ook vinden in een opvolging door de rechtbank. De verdediging verzette zich daar niet tegen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"