De familie Modeste woont al 10 jaar langs de A12 maar moet nu weg van de gemeente. Er werden al enkele woonchalets verwijderd. “Sindsdien wonen we hier als beesten op elkaar.”
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Modeste woont al 10 jaar langs de A12 maar moet nu weg van de gemeente. Er werden al enkele woonchalets verwijderd. “Sindsdien wonen we hier als beesten op elkaar.” © Tim Van der Zeypen

Familie die zonevreemde chalets moet verlaten, spreekt dreigende taal: “Als het moet, bezetten we de A12. We eisen oplossing van gemeente”

BreendonkDe familie Modeste moet na tien jaar haar woonplaats in Breendonk langs de A12 verlaten. Het stuk grond waarop ze hun woonchalets plaatsten, is namelijk geen woongebied. De familie wil echter van geen wijken weten. Maandagavond staken ze een oude auto van hen in brand als signaal. Maar ze zijn bereid om verder te gaan. “Als het moet, vliegt alles in brand”, dreigt de familie. “We willen zelfs de A12 bezetten.”

 1. Wim Jorissen krijgt portret van vader en VU-oprichter cadeau: “Wist niet eens dat het bestond!”
  PREMIUM
  Mechelen

  Wim Jorissen krijgt portret van vader en VU-oprichter cadeau: “Wist niet eens dat het bestond!”

  “Kijk die ogen! Het zijn precies de ogen van een levende persoon. En met die vriendelijke blik herinner ik hem mij ook.” Wim Jorissen (61) spreekt vol lof over een prachtig portret van zijn bekende vader dat hij zopas kreeg van een bevriende advocaat. Het werd gemaakt in opdracht van de Volksunie (VU) zo’n veertig jaar geleden, maar de zoon wist niet af van het bestaan. Tot nu. Het kreeg een ereplek. “Papa was altijd mijn grote voorbeeld, al heb ook ik daar een prijs voor moeten betalen.”
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica