De familie Modeste woont al 10 jaar langs de A12 maar moet nu weg van de gemeente. Er werden al enkele woonchalets verwijderd. “Sindsdien wonen we hier als beesten op elkaar.”
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Modeste woont al 10 jaar langs de A12 maar moet nu weg van de gemeente. Er werden al enkele woonchalets verwijderd. “Sindsdien wonen we hier als beesten op elkaar.” © Tim Van der Zeypen

Familie die zonevreemde chalets moet verlaten, spreekt dreigende taal: “Als het moet, bezetten we de A12. We eisen oplossing van gemeente”

BreendonkDe familie Modeste moet na tien jaar haar woonplaats in Breendonk langs de A12 verlaten. Het stuk grond waarop ze hun woonchalets plaatsten, is namelijk geen woongebied. De familie wil echter van geen wijken weten. Maandagavond staken ze een oude auto van hen in brand als signaal. Maar ze zijn bereid om verder te gaan. “Als het moet, vliegt alles in brand”, dreigt de familie. “We willen zelfs de A12 bezetten.”

 1. Na valentijnsactie zorgen handelsverenigingen nu ook voor paaszoektocht: “In totaal 1.000 euro laten terugvloeien naar lokale handel”
  Buggenhout

  Na valentijns­ac­tie zorgen handelsver­e­ni­gin­gen nu ook voor paaszoek­tocht: “In totaal 1.000 euro laten terugvloei­en naar lokale handel”

  Na een geslaagde valentijnsactie, slaan de middenstandsverenigingen Unizo, MOL en Buggenhout Troef opnieuw de handen in elkaar. Deze keer lanceren ze een paasactie, waar opnieuw waardebons voor lokale handelaars mee te winnen zijn. “Aan het eind van de rit zullen we zo voor 1.000 euro laten terugvloeien naar de lokale handel in onze gemeente”, klinkt het.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!