Opbouw van de tentoonstelling rond 730 jaar Puurs met 730 portretten van inwoners in het voormalige bankkantoor in de Hoogstraat
Volledig scherm
Opbouw van de tentoonstelling rond 730 jaar Puurs met 730 portretten van inwoners in het voormalige bankkantoor in de Hoogstraat © David Legreve

Expo toont 730 portretten van Puurs-Sint-Amandsenaren: “Vrolijke bende die mee ons feestjaar vierde”

Puurs-Sint-AmandsMaar liefst 730 portretten van inwoners en sympathisanten van de gemeente Puurs-Sint-Amands vormen samen een weekend lang een unieke expo. “We vreesden even dat dit project onmogelijk te realiseren zou zijn, maar het bleek toch een haalbare klus. We vonden op één zomer 730 mensen die zich stralend lieten fotograferen”, zegt medewerker beleven Liesbeth De Keersmaecker.

 1. Koningin Mathilde bezoekt 50-jarige Oxfam-Wereldwinkel: “Het engagement van deze vrijwilligers is fantastisch”
  PREMIUM
  Mechelen

  Koningin Mathilde bezoekt 50-jarige Ox­fam-Wereldwin­kel: “Het engagement van deze vrijwilli­gers is fantas­tisch”

  Ze blies net zelf vijftig kaarsjes uit, donderdag kwam koningin Mathilde in Mechelen een andere verjaardag vieren. De OXFAM-Wereldwinkel is immers ook exact een halve eeuw oud, en dat bijzondere moment verdiende een bijzonder bezoek. “Ik ben heel blij dat ik deze werking kan komen aanmoedigen, want het engagement van deze vrijwilligers is fantastisch”, aldus de koningin.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.