PUURS Noëla Verhofstadt en Marc Amelinckx van actiegroep 'Betere Buurt Puurs' vechten de komst van nieuwe windmolens in Ruisbroek aan
Volledig scherm
PUURS Noëla Verhofstadt en Marc Amelinckx van actiegroep 'Betere Buurt Puurs' vechten de komst van nieuwe windmolens in Ruisbroek aan © David Legreve

Eneco dient nieuwe aanvraag windturbine in, ook actiegroep weer op pad: “Zo veel mogelijk nieuwe bezwaarschriften inzamelen”

Puurs-Sint-AmandsActiegroep Betere Buurt Puurs start opnieuw met het inzamelen van bezwaarschriften tegen de plannen van Eneco. Deze energieleverancier wil een windturbine van 200 meter hoog bouwen, maar trok het dossier eind december in. “Wij verzamelden toen 250 bezwaarschriften, maar moeten nu herbeginnen”, zegt Noëla Verhofstadt namens de actiegroep.

 1. Chauffeur geverbaliseerd tijdens het eten achter het stuur
  Bornem

  Chauffeur geverbali­seerd tijdens het eten achter het stuur

  Bij controle-acties van de politiezone Klein-Brabant is er een autobestuurder geverbaliseerd omdat hij aan het eten was achter het stuur. De controles kaderden in de actie van de provincie Antwerpen waarbij alles politiekorpsen gericht controleren op afleidingen achter het stuur. “Er werden daarbij ook nog een 24 andere chauffeurs geverbaliseerd omdat ze hun gsm in de hand hadden tijdens het rijden”, luidt het nog bij de politiezone. De politie nam tijdens de controles in zowel Bornem als in Puurs-Sint-Amands twee voertuigen in beslag. Eén wagen was niet verzekerd, het andere bleek niet te zijn ingeschreven. “Bovendien reed deze chauffeur op een moment dat hij een rijverbod had”, aldus de politie. De politie beboette tot slot nog zes chauffeurs voor andere overtredingen. Zo reden twee autobestuurders over de witte streep, haalden chauffeurs in langs rechts, vertoonde één bestuurder nog ongeoorloofd rijgedrag en reed één chauffeur tot slot in de verboden richting.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan